LRF gör skillnad!

Vårvintern är en tid när det haglar med olika årsmöten. I tisdags var det Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå. Idag genomför LRF sin distriktsstämma i Nolias lokaler. De närmaste veckorna är det dags för Umeå folkets hus, Kasamark Bygdegårdförening m.fl. Varje tillfälle har sina egna ambitioner och spelar roll på olika sätt. LRF gör skillnad på ett speciellt sätt.

Landsbygden och landsbygdens företagare berör varje människa direkt. Det sker både genom maten, upplevelserna, bra livmiljöer och naturen förstås. Det bor en naturlyriker i snart sagt varje människa. Men det måste alltid finnas utvecklare och och försvarare. Ska landsbygden fungera måste företagandet, äganderätten, vägar, kommunikationer och inte minst människors vardag fungera.

Klimat och energipolitiken är viktigare än någonsin. Landsbygden och skogen är kanske Sveriges viktigaste resurs om vi ska klara klimatmålen. Vissa stadsplanerare och debattörer verkar tro att allt kan lösas om alla bor i stadskärnorna och cyklar överallt. Sanningen är att hela länet behövs. Sluta skuldbelägg våra landsbygdsaktiva när de använder bilar och traktorer. Energi- och klimatmarodörerna finns bland storstädernas dyra medborgare.

LRF är en av alltför få aktörer som ger hela Sverige en energikick. Nu kritiserar LRF regeringen för en liten detalj i klimatpolitiken som innebär att drivmedel beskattas även inom jord- och skogsnäringen Samtidigt har regeringen lovat att näringen ska skatteväxla för att förhindra negativa effekter. Vi ska hjälpas åt att se till att löftet hålls. Samtidigt måste vi stimulera fram effektivare maskiner och motorer även inom jord- och skogsbranschen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.