Valrörelsen 2010 ar börjat! Kommer relationen (S) och (V) i Umeå att totalhaverera?

I dagens kommunfullmäktige sägs en del mellan raderna. Vänsterpartiet angriper på många punkter (S) på ett sådant sätt att det väcker frågan om det finns några förutsättningar för ett samarbete mellan (S) och (V) framöver. (MP) är inte riktigt med i matchen.

Tamara Spiric (V) angriper det flesta satsningar som planerats fram under Lennart Holmlunds och Marie Louise Rönnmarks ledning. Det gäller infrastruktursatsningar, kuturhuvudstad, ett nytt bad i stället för det gamla utslitna m.m.

Det handlar om ett splittrat vänsterparti som försöker slå mynt av att både vara med på tåget och vara lite emot. Kulturhuvudstadssatsningen kräver en framförhållning med 8-10 år vilket kräver förmågan att tänka framåt och över framtidskrönet. Det gör inte (V). Kan man då fungera som samarbetspartner i politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.