Umeå fortfarande alltför svag näringslivskommun. Margot Wallström ger regeringen beröm!

UMEÅ FORTFARANDE SVAG NÄRINGSLIVSKOMMUN
Idag presenteras Svnskt Näringsliv kommunbarometer. Umeå hamnar på plats 167 bland 290 kommuner dvs mitt i ligan. Årets placering är +14 jämfört med förra året men den näst sämsta under de senaste fyra åren. Skellefteå rasar till plats 177 (-76) medan Dorotea fortsätter klättra till plats 52 (+14).

Alltså: Umeås trend har inte brutits. Inegn kan vara nöjd med detta resultat. Centerpartiet och övriga allianspartier har kvar målet att Umeå att sikta på topp tio. För att nå det behövs en betydligt tydligare satsning på att öppna servicesektorn för nya företag. Även viktiga områden som energi, hushållning, avlopp måste få fler aktörer. Om Umeå ska kunna exportera kunnande inom energiteknik och miljö måste det finnas framgångsrika företag som klarar uppgiften både på hemmaplan och ute i världen.

MARGOT WALLSTRÖM GER REGERINGEN BERÖM!
Dagens nyhet att Wallström berömmer alliansregeringen för bra insatser i EU-arbetet kommer lämpligt och oväntat. Men vi som känner flera personer i och kring regeringen har redan sett och hört om mycket aktiva ministrar. Det är inte bara det förestående ordförandehalvåret som förklarar det. Det har hela tiden funnits högre ambitioner att göra Sverige synligare i Europasamarbetet. Wallströms jämförelse med gamla Person-regeringen kryddar bara anrättningen så här i början av EP-valrörelsen! När man vet att Bosse Ringholm var Sveriges EU-minister förstår nog många hur det låg till med EU-engagemanget på den tiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.