Maud Olofsson, Andreas Carlgren och Sverige driver på i Åre

Mitt i regniga semestersverige genomfördes EU-mötet om energi och miljö i Åre. Både innehållet och valet av Åre var framgångsrikt om man får tro både journalister och experter. Vi har fått lära oss ett nytt politiskt ord –  eko-effektiv ekonomi! Den rapport Maud Olofsson presenterade är kanske nyckeln till att fånga ett brett stöd för att klimatmötet i Köpenhamn i december blir framgångsrik.

Alla borde begripa att livet på vår gemensamma  jord är allvarligt hotad om inte världens politiker ändrar politiken. Det räcker inte med att beskriva hoten. Det behövs även en vision som pekar på att den nya politiken är offensiv och skapar möjligheter. Europa måste vara världsledande när det gäller energiefektivitet dvs transporter, uppvärmning och produktion för att kunna vara konkurrenskraftig.

Här i Sverige får äntligen  vindkraften plats i energipolitiken. Skogarna och och gruvnäringen utvecklas. Det nya Europa behöver norra Skandinavium och därför är både Norrbotniabanan och trafiken över Kvarken angelägenheter för hela EU. Mitt under Åredagarna blev jag kontaktad av en innovatör/företagare inom bygg -och vindkraftsbranschen som jobbar konkret i både Kina och Bangladesh. Eko-effektiv ekonomi i praktiken.Han behövde kontakthjälp till både närings- och utrikesdepartementet. Medarbetarna i hans företag applåderar signalerna från Åre.

Maud Olofsson och Andreas Carlgren tog ledningen vid Åre-mötet. Man passa de också på att ta Vattenfall i örat. Kol och kärnkraftkramarna i Vattenfall måste gå att lita på när det gäller säkerheten. Jag vill även ge Svenska naturskyddsföreningen beröm för deras arbete att ge praktiska exempel på nya visioner inom både energi och klimatområdet. SNF vill att svensak folket ska stötta regeringen inför det viktiga klimatmötet i Köpenhamn. Jag håller verkligen med!

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.