Fyrverkeri i city ska stoppas! Gör ordningsstadgan känd för alla!

Slut med smällandet!

Slut med smällandet!

Dagens VK-insändare om fyrverkeri får mitt fulla stöd. Anders Ågren har i sin blogg redan berättat att ordningsstadgan förbjuder fyrverkeri i city utom om man fått polistilsstånd. Nyårsfirandet har fått tillstånd men jag hoppas att det var sista gången senaste nyår!

Det finns många argument – människors upplevelser, hänsyn till hundar och andra djur, luftmiljön m.m. Det är ett  faktum att nuvarande ordningsstadga förbjöd fyrverkerier liksom alkoholförtäring på offentlig plats, nedskräpning och förfulning.. Väldigt få eller ingen verkar känna till ordningsstadgan. Jag föreslår att Umeå kommun gör en ordentligt informationsinsats för att göra ordningsstadgan känd för umeborna!

 

En kommentar

  1. Jocke

    Men snälla nån. Tagga ner. – Umeå staden där förbud och överklagande är norm. Vill du göra en snabb insats för luftmiljön kan du byta bil till en som drar mindre diesel. (Du kör säkert ensam till jobbet i den!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.