Kondom varannan gång – hur säkert är det?

Influensan H1N1 är på allas läppar just nu. När skolorna och universiteten startar samtidigt som semestern är slut börjar människor resa och röra på sig. Då ökar förstås smittspridningen av alla sorters virus bl.a. H1N1. Det typiska brukar vara att 2-4 veckor efter skolstart kulminerar  hostandet och snörlandet.

Nu vet vi att alla människor erbjuds vaccin mot den nya influensan även om bl.a. socialstyrelsen ännu inte är klar med alla riktlinjer. I veckan kom den kloka rekommendationen att vaccinet bör vara gratis för patienten. Vaccinationen är mest till för att skydda viktiga funktioner i samhället och i arbetslivet så att inte allt stannar upp med en massa "biverkningar" som följd.

En del media skrämmer folk genom att ge exempel på ytterst sällsynta biverkningar av vaccinet. Just nu skriver ingen om hur influensan kan orsaka lidande och depressioner långt efter själva infektionsveckan.

Allt detta gör att alltför många funderar över att inte vaccinera sig.Den bedrägliga tanken uppstår: Det är så många andra som gör det! Då kan jag låta bli! Eftersom det är hemligt och frivilligt är det ingen som märker det. Jag kan säkert skylla på någon allergi.

All vaccination av en befolkning – polis, difteri, tbc  m.fl. – bygger på att alla eller nästa alla vaccineras. Det är då skyddseffekten uppnås. Det hjälper inte att vaccinera varannan person.

Snälla, snälla, snälla! Vi måste hjälpas åt! Hela folket. Annars riskerar vaccinationen att bli en flopp! Då blir det som att använda kondom varannan gång – hur säkert är det?

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.