Umeå arena är en viktig publikplats! En konkurs är ren katastrof.

Ska alla utvisas från Umeå arena?

Dagens kommunfullmäktige väntas besluta att köpa tillbaka hockeyhallen för 1 krona. Rent ekonomiskt är affären helt OK men en och annan fastnar i argumentet att hockeyn skulle ha någon sorts gräddfil. Eftersom frågan nu skulle stå mellan risk för konkurs och att kommunen köper tillbaka arenan är det denna fråga som vi mste ta ställning till.

Umeå Arena är en viktig mötesplats nästan året runt. Alla träningar och matcher är höjdpunkter för många. Ishallen tillhör en av de fyra mest besökta platserna i Umeå – Gammlia och muséerna, Folkets hus, Norrlandsoperan och Umeå arena.

De som motsätter sig kommunens beslut att köpa tillbaka  måste samtidigt förklara vad som ska göras när en av Umeås stora mötesplatser stängs! Förklara för ungdomarna! Deltagarna i hockeybloggoperan. Hockeylagen i övriga Sverige. När konkursförvaltaren tvingas gripa in är det för sent! 

3 kommentarer

 1. hans

  Men S-O, varför inte låta dom marknadskrafter som ni i alliansen tycker är alena saliggörande råda? Varför skjuta över deras kostnader på skattebetalarna?

 2. Sven-Olov Edvinsson

  Hans frågar: Varför skjuta kostnaderna på skattebetalarna?
  Svar: Kommunens kostnader ökar inte jämfört med tiden med ishallsbolaget. Men skattebetalarna skulle förlorar betydande skatteintäkter om Umeå skulle förlora sin enda arena för serie-/tävlingshockey!

 3. Uno

  två frågor. Varför inte köpa av kk-förvaltaren och tjäna 20 millar? Hur har ni tänkte driva denna arena på sikt om ni också ska bygga en evenemangsarena? Även du måste väl se att ungdomar och konståkning inte har behov av en arena för 6000 personer och Löven kommer att spela i evenemangsarenan. Är inte risken uppenbar att detta blir ett tungt ok att bära på då det inte finns kunder som behöver denna gamla arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.