Umeå uppmärksammades på bokmässan. Nu är det fart i trafikpolitiken!

UMEÅ OCH VÄSTERBOTTEN PÅ BOKMÄSSAN

I en händelsrik vecka är besöket på bok- och bioblioteksmässan i Göteborg min höjdpunkt. Tillsammans med Tomas Wennström och Daniel Kallos fick vi chansen att berätta om Umeås nyvunna förtroende att bli Europeisk kulturhuvudstad. Ett tack till er som jobbade i Västerbottens och Norrbottens minter om berättarnas län. Tack var er fick vi hastigt chansen att lyfta programpunkten om Umeå. Dessutom blev det ett perfekt sätt att visa upp sambandet mellan Umeå och vår nordliga kultur.

Det är många som uppmärksammas. Anna Hällgren, som arbetar vid Lövångers bibliotek, kom till Västerbottens monter direkt efter hon fått Rabén & Sjögrens pris till en engagerande och inspirerande barnbibliotekarie. Klippt ur motiveringen:  "Med sina lekfulla idéer bjuder hon in ständigt nya grupper och har gjort Lövångers Bibliotek till barnens och ungdomarnas egen mötesplats, en plats där vad som helst kan hända."

Jag tittade runt mässan och fick verkligen bevis på hur stor spridning Umeå utnämning har. Kramar, grattis och ryggdunkar på de mest oväntade ställen. Det finns knappast någon reklamkampanj som skulle nå upp till den uppmärksamhet som Umeå redan fått.

NU ÄR DET FART I TRAFIKPOLITIKEN

Åsa Torstensson borde också få pris!

Aldrig förr har det hänt så mycket inom trafikpolitiken som nu. Ministern Åsa Torstensson borde också få ett pris. För Umeås del startar stora vägsatsningar. Vindelvägen snabbas upp. Bottniabanan invigs om knappt ett år. Förbindelserna över Kvarken lyfts på många sätt. Enskilda vägar har de senaste tre åren återigen fått mycket mer pengar. Nya, spännande projekt t.ex gårdagens VK-nyhet om spårtaxi i Umeå. Kolla hemsidan http://www.regeringen.se/sb/d/2372 !

Samtidigt sprids falska rykten om att alla pengar (28 miljarder) går till förbifart Stockholm. Fel! Fel! Fel! Staten satsar en mindre del, regionen,kommuner, företag satsar den större delen.

Ingenting av allt detta hade kommit till med en röd-grön regering. Ideologiska låsningar och brist på pengar hade satt stopp.

 

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.