Håller tummarna för UIK, Blåvitt, Örgryte och Tottenham. Kommunfullmäktige om Botsmark och utsläpp.

HÅLLER FOTBOLLSTUMMARNA

Dags att summera sporthelgen och fotbollen. Det drar ihop sig i den svenska fotbollen. Med två tummar tänker jag hålla tummarna för för UIK förstås. I allsvenskan behövs en tumme för både toppen och botten. Jag diggar Blåvitt och Örgryte.  Till sist: Äntligen har Tottenham fått en riktigt bra start. Hur många minns inte Tottenhams besök på Sandåkern på den tiden Steve Perryman dominerade ittfältet.

KOMMUNFULLMÄKTIGE OM AFFÄREN I BOTSMARK OCH UTSLÄPP AV VÄXTHUSGASER

Idag verkar det bli ett kortare fullmäktigesammantr’äde eftersom listan är kort och antalet frågor inte så många. Det ska bli intresant att höra hur Bengt Holm försvarar Sävars beslut att INTE handla lokalt hos handlaren i Botsmark. Det strä klart och tydligt i kommunens upphandlingsreglemente att våra skolor får handla lokalt. Man får även handla lokalproducerat!

Den fråga som egentligen är störst är åtgärdsplanen för att minska utsläppen av växthusgaser. Numer finns lite mer riktlinjer. Umeå har skrivit under Aalborgåtagandet som handlar om växthusgaser och klimatet. Kommunen har numer många aktiviteter igång.

Alltsammans är exempel klimatarbete. Just nu är det viktigt att ge vår regerings maximalt stöd inför klimatkonferensen i december i Köpenhamn. det gör Svenska Naturskyddsföreningen, SNF.Nu har kampanjen 2GRADER startat för att backa upp Köpenhamn. Kolla gärna www.2grader.se

 

 

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.