Maud Olofsson lyfter in människorna i Umeå och Norrland i EU-arbetet. Ge Maud applåder!

I veckan är Umeå värd för tre olika ministermöten med tema konkurenskraft. Kolla in http://www.se2009.eu/sv/moten_nyheter/2009/10/15?tab=1

En rad olika företag, Universitetet, kommunerna m.m. får chansen att visa att vi i norra Sverige verkligen har ett alternativ att komma med i många frågor. Eko-effektiv ekonomi är begrepp som vi kommer att möta väldigt mycket framöver.

Tunga industrinationer i EU inser behovet av en mer energieffektiv produktion. Mitt i krisen stiger efterfrågan på klimatsmarta lösningar i till exempel fordonsindustrin, livsmedelsproduktionen och bostadssektorn. Här finns massor av möjligheter för fler företag och nya jobb. Gröna idéer omsätts till innovationer och nya produkter. Satsningen på miljöteknik blir exportframgångar. Entreprenörer och småföretagare vädrar morgonluft när de kan sälja sina pelletspannor, ekologiska gardiner och klimatsmarta logistiklösningar.

Även universitetetsn utbildningar och forskning är väldigt mycket på tapeten. Veckans EU-möte får starkt fokus på just forskningen och Umeå universitet är en  av de allra starkaste ljusen.

Fördelen med alltihop är att EU-ordförandeskapet verkligen lyfter norra Sverige. Det här är helt annorlunda mot tidigare. Umeå har aldrig förut fått så mycke uppmärksamhet av någon regering som den nuvarande. Det gör skillnad att ha Maud i länet!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.