Optimistiska företag i Umeå! Europa behöver norra Sverige!

OPTIMISTISKA FÖRETAGARE

Dagen före det stora EU-mötet i Umeå har kommunens näringslivsutskott genomfört företagsbesök. Jag hann med på Xtravaganza, Nordiq Incoming och Danske Banks nya Umeå kontor. Spänannde och optimistiska företag. Det är påfallande hur optimistiska alla är. Var är krisen? Vändningen är här. Jobbskatteavdraget stimulerar i lågkonjunktur. Däremot kan man undra hur det ser ut i högkonjunktur. Jo, Sverige kanske kan hamna på samma nivå som Europas skattetryck och hänga med i tillväxten.

Det som bekymrar är förstås arbetslösheten. Vi pratar V eller W dvs kommer en rekyl i utvecklingen. Jag undrar om det inte ser ut som ett EKG – både urladdning och uppladdning kommer snabbt. Vi underskattar snabbheten. I dagen Dagens industri ryter Urban Bäckström till mot minister Littorin och undrar över varför de yngsta alltid ska drabbas på arbetsmarknaden. Så har det varit sedan 1995! Systemet kommer att ändras när 40-talisterna släpper greppet!

EUROPA BEHÖVER NORRA SVERIGE!

Under tre dagar kommer många EU-ministrar att besöka Umeå. Rättvisepartiet och syndikalister kommer att demonstrera för att synas själva med hjälp av EU. Sedan struntar man i kärnfrågorna handel, innovation och forskning. Och framförallt demokratin!

Dagarna i Umeå kan som bäst visa att Europa behöver norra Sverige. Skogen för klimatet och industrin! Råvarorna för Europas industrier och utveckling. Naturen för turisterna. Ren natur för miljön. Vattnet för alla som är törstiga. Människorna för uppfinningar och kultur. Djur och växter för mångfalden. Europas prt mot norr måste lämnas öppen!

 

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.