Maud Olofssons lediga och öppna stil smittade av sig!

I lördagens Folkblad kunde vi läsa: "Maud Olofssons lediga och  öppna stil på den politiska arenan  smittade av sig även i utställningsrummet."

Äntligen ett erkännande för en hårt arbetande näringsminister, centerledare och Bygdeåbo! Detta står i bjärt kontrast till alla förklenande tillmälen som skrivs i nära anslutning till metallare vid Volvo lastvagnar: Häxa, 08a, sämsta partiledaren – allt  är hämtat från Volvokommentarer! VFs ledarskribent Lars Bodén är sanolikt den värste dyngspridaren!

Maud har verkligen en ledig och öppen ledarstil. Det varken passar eller accepteras av  gubbarna på Volvo eller gråsossarna i Västerbotten.

Jag hoppas verkligen att ärligheten vinner. Lår inte den politiska kampanjen få dominera. Var håller feministerna hus förresten?

Etiketter: , ,

11 kommentarer

 1. Vindelnbo

  Det märks S-O att desperationens skimmer lyser igenom ett centerparti som strax ska lämna ifrån sig det förtroende norrland tidigare gav. Vi vet att partiet med Maud i spetsen tagit ett strategiskt beslut att fokusera på de stora väljargrupperna i storstäderna då de tidigare naturliga väljarna inte längre röstar på centern. Det ska bli intressant att följa Fredrik Federley riksdagsledamot (c), det ”Nya” centerpartiet, stureplanscenterns framfart med agendor som att legalisera prostutition. http://federley.blogspot.com/

 2. Jonas

  Förstår att du värnar om din partiledare. Nu är det ju tyvärr så att hon lyfter inte i opponionsmätningarna vilket tyder på att hon inte är omtyckt. Hon utgör mer och mer ett sänke i Alliansen. Hon borde kanske bilda ett nytt högerparti men där finns ju redan SD.

 3. Sven-Olov Edvinsson

  Varken Jonas eller Vindelnbo låtsas om kärnfrågan i min blogg: Den politiska smutskastningskampanj(dirty campaigning myntat när Georg Buschkandiderade till USAs president)som så många i Västerbotten ägnar sig åt. Den sortens kampanj förutsätter iregel att man helt bortser från det politiska arbetet för att skapa en falsk alternativ bild. Därför var det intressant att VF på nyhetsplats släpte in ljuset!

  Både Jonas och Vindelnbo verkar delta i kampanjen, anonymt förstås. För demokratins skull hoppas jag att fler reagerar under sina verkliga namn – inte anonymt!

 4. Eric B

  Tack Sven-Olov för ditt inlägg
  Skulle själv aldrig drömma om att kommentera politiska motståndare som några frekvent kommenterar Maud.
  Det finns en gräns för hur lågt man kan sjunka och den nivån är det många som nått i kampanjen mot Maud.
  En kampanj som appropå desperation tar sig allt mera desperata former…

 5. Daniel Ö

  Jag tycker att det är väldigt bra att du lyfter upp detta i din blogg. Maud jobbar hårdare för vår landsända än någon annan partiledare oavsett block och ändå får hon skit för allt möjligt. Vissa av kommentarerna om Maud från anonyma skribenter är nästan hatiska, vilket är både oförtjänt och elakt.

 6. Nicklas Sundberg

  Härligt friskt omdöme med en relevant slutfråga. Vice statministern, tror jag, gör enormt som färgstark kvinnlig politisk förebild.

 7. Kom ihåg...

  Kommer ihåg efter förra valet. Visst sa Maud att centern i valet 2010 skulle fördubbla röstetalet till 16%?

  Nu ser det ju ut som tom. Sverigedemokraterna ligger för dom i opinionsmätningarna?

  Kommer centern att klara 4 procentspärren tro? Eller är det KD som åker ut?

  Maud försöker så gott hon kan att klistra på ett stort leende. Men jag undrar hur det ser ut efter den 19/9 nästa år?

 8. Lena

  S-O!
  Vad menar du med var feministerna finns? Det är klart att vi finns. I tusental…

  Däremot tvivlar jag på att Maud Olofsson tillhör feministerna.

 9. Hans Mårtensson

  Redan i våras skrev jag en insändare i länspressen att kampanjen mot Maud Olofsson riktar in sig på följande tre ”fel”: 1. Hon är kvinna. 2. Hon utmanar Jantelagen. 3. Hon är från en liten ort i Västerbotten.
  Om exakt samma politiska gärning som denna flitiga kvinna utför i stället hade uträttats av en man från ett annat län hade handlingarna bedömts utifrån politiken och inte utifrån personen. Tur nog är det bara i Västerbotten som drevet går så målmedvetet från S mot Maud.
  Bra att du belyser detta problem, Sven-Olof!
  Hans Mårtensson ( C ), Lycksele

 10. Erika Estreen

  Till Lena: Den som påstår sig vara feminist måste väl kunna se strukturen och attityden så pass tydligt att han/hon förstår precis vad Sven-Olov menar. Och att Maud får ta mer ”skit” än vad hon hade om hon:
  1. hade varit man
  2. åtminstone kunde låta bli sticka ut
  3. inte tjänade bra med pengar (det är ju FULT att tjäna pengar).
  En allvarlig och bildad feminist förstår också att det inte gagnar jämställdheten att bara välja ut några få vänsterorienterade kvinnor att försvara.

 11. Lena

  Erika!
  Visst, jag håller med. Vem som helst kan se strukturer som du talar om. Det gör ju också Sven-Olov. Det jag funderar över är om han liksom du anser att det är feministernas sak att gå ut till försvar.

  Tänk om man hade en sån tingens ordning att det ”blev fint” att försvara sådana här övertramp överallt där de uppträder och att makteliten gick före. Nej, S-O undrar bara var feministerna finns i stället för att själv ta sitt ansvar.

  Om det nu var så han menade…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.