Tack Maud och Mona, fegt av Jan Guillou och tryggt kommunfullmäktige

TACK MAUD OCH MONA

Maud och Mona ställde upp tillsammans i gårdagens Agenda för att markera det politiska allvaret kring blockens sätt att förhålla sig  TACK!  Sverigedemokraterna.Det är riktigt svårt att inte reagera med känslorna när man lyssnar till SD. Maud kritiserades för att ha varit alltför känslomässig i sin TV-duell med Jimmy Åkesson. Mona har fått liknande kritik tidigare.

Samma sak hände när Maud bidrag till att stoppa förslaget till övergångsregler för de nya EU-medlemmarna från östra Europa. Den gången var det Byggandsarbetarförbundet som fick Göran Persson att skrämma svenskarna. Nu försöker SD skrämma svenskarna. Det är lika fel då som nu!

I veckotidningen Fokus har  Martin Ådahl förra veckan beskrivit frågan attityder kring invandrings – och flyktingfrågan på ett bra sätt. ( http://www.fokus.se/2009/10/min-fars-land/). Vi behöver en debatt som lyfter en helt annorlunda bild än den som SD försöker dominera debatten med.

"Ytterst handlar det om värdighet. Mitt Sverige är ett framåtsyftande och optimistiskt land, öppet mot världen. Med kärlek till människor och till deras öden. Detta är mitt fädernesland, min fars land, och det tillåter jag inte att någon främlingshatare tar ifrån mig."

Sverige skulle inte vara det land vi är och kommer ännu mindre att kunna vara nyfiket och framgångsrikt om vi slutar hälsa alla duktiga medborgare från alla världens hörn välkomna. Jag räknade ut att i min vardag är det mer än 20 personer med rötter utanför Norden som vaje vecka aktivt bidrar till att allt fungerar riktigt bra.

FEGT AV JAN GUILLOU

Varför? En sak är klar: Inte har Jan Guillou saknat möjligheter att offentligt berätta om sina ryska kontakter. Fegt!

TRYGGT KOMMUNFULLMÄKTIGE

Idag håller vi oktoberfullmäktige. Ganska odramatiska beslut idag. Delårsrapporten visar att Umeå kommun klarar krisen utmärkt. Det kommer att bekräftas av fullmäktige i november när ytterligare c:a 200 miljoner ska fördelas inför 2010. Man måste ta i om man ska klaga!

 

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.