Sofiehemsskolan blir en valfråga! Kan öppna efter valet!

Så kom då dagens beslut i För och grundskolenämnden: (S) och (V) beslutar att stänga Sofiehemsskolan. Centerpartiet anser att beslutet är ett misstag därför att

 • Elevutvecklingen kommer att öka mer än prognosen. Då står man tomhänt
 • Även en staddel kan få ha fördelen av den lilla skolan
 • Sofiehemsskolan betyder mycket för många års elevkuller. En viktig plats!
 • (S) och (V) skapar  genom beslutet onödiga motsättningar i befolkningen.
 • Nya Ålidhemsskolan kommer att tappa elevunderlag.

Genom beslutet kommer (S) och (V) att stimulera att friskolorna ökar sin betydelse, tvärtemot vad man säger sig vilja.

Centerpartiet kommer att se till att Sofiehemsskolan blir en viktig fråga i nästa års val. Både elever, föräldrar och personal ska veta att det går att starta Sofiehemsskolan igen efter valdagen.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Lars H

  All heder åt Dig, Sven-Olov! Mao skulle man kunna tänka sig att våra barn går på nya skolan några mån ht-10 samtidigt som skolan renoveras för de utlovade +20 miljonerna!

 2. Johanna

  Jag vet många v och s röster som försvunnit i dag! Som förälder bosatt i området vet jag att detta är något som inte glöms bort tills valet. Jag har alltid röstat v, men är beredd att byta fot till mp eller rättvisepartiet för såhär illa tycker jag inte att man får behandla frågor. 2005 tas ett långsiktigt beslut om bevarande, skolan målas om och får nya tak 2008 och 2009 pratar man om rivning. Många hade inte bosatt sig här om inte skolan fanns. Besvikelsen är stor i dag. Konsekvenser borde utredas i alla nämnder för detta berör inte bara FGN, man måste kunna se saken i ett större perspektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.