Vilka västerbottensföretag ska Holmlund ta av transportstödet?

I skuggan av gårdagens glädjande beskedet om moteringen vid Volvo lastvagnar fortsätter det finnas kommentarer kring transportstödets roll. Det faktum att transportstödet räddades kvar 2007 med bl.a. ett tak på 15 miljoner till Volvo har säkert hjälpt till att behålla monteringen i Umeå. Det framgår klart och tydligt att det är frågor om bra jobb och kvalitet, flexibilitet och leverenssäkerhet som varit viktigare.

Samtidigt fortsätter Lennart Holmlund i VF-artikel ge sken av att (S) kommer att öka transportstödet till Volvo i Umeå. Men i (S)-skuggbudget för 2010 har (S) inte en krona mer än Maud Olofsson till transportstödet. Åke Sandström redovisar idag i detalj att det är 253 företag i länet som får transportstöd. Alltifrån mycket små stöd till mycket små företag till Volvo Lastvagnar och Boliden som bägge fått max 15 miljoner.

Om Holmlund ska ge Volvo mer: Vilka företag tycker han ska strykas från transportstödet? Hoppas vi även  via media får veta mer om de andra företagen.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Oscar

    SO E din tid närmar sig du som verkar tycka om julsånger om man skall tro det du skriver på din blogg.

    Skära, skära havre .. är en julsång som du kan sjunga för Maud Olofsson för det är ju som det står i texten ”för ingen ville ha hon”!

    Vi längtar till valet och C under 4%!

  2. Sven-Olov Edvinsson

    Till Oscar!

    Visst längtar även du efter schysta, seriösa, öppna bloggkommentarer undertecknade med riktiga namn. Det är så mycket rorligare att veta vem man diskuterar med/Sven-Olov Edvinsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.