Mo(s)a Maud med Vattenfall!

MO(S)A MAUD MED VATTENFALL

Många har säkert hört talas om Mosa Mona-kampanjen. En del skribenter har framfört att den grundade sig inte minst i att en del LO-fack var djup skeptiska mot valet av Mona Sahlin.

Nu kan vi bevittna Mosa Maud med Vattenfall-kampanjen. Tekniken kommer möjligen från samma håll. Min teori är  att detta är en planerad action mot Maud och Centerpartiet från kretsar in (S) och vissa fackförbund. Man försöker knäcka Centern för att vi utmanat sossarna med att kräva enmoderniserad arbetsrätt.

Via läckor från Vattenfalls styrelse har utvalda dokument kring olika planer överlämnats till TV4, Aktuellt m.fl kring saker som påstods vara beslutade. Exemplen är sälja svenska elnätet, köpa gammal kärnkraft i England. Även om Vattenfall inte fatta beslut tvingades Maud kommentera frågorna. Efter den färska juristrapporten i oktober om Vattenfalls skadestånds garanti för ev kärnkraftsolycka i Tyskland kunde Maud redovisa även dessa fakta.

Nu körs Mo(s)a Maud med Vattenfall-kampanjen genom att spinna på detta genom att förenkla historien och/ eller bortse från delar av den är fullt tillåtet. Jag förstår att det blivit en mediagrej. Jag hade också förstått om exempelvis Aftonbladets ledarsida drivit kampanj. Möjligen är det lite svårare att förstå på vilka rättfärdiga grunder som Expressens och DN:s ledarredaktioner far med halvsanningar. Liberala kärnkraftkramare förnekar sig aldrig

Valet 2010 kan bli den smutsigaste valrörelse vi nånsin varit med om. Maud har inte tänkt vika sig. Och det retar de som nu attackerar henne. Mot sig har hon oppositonen, en hel gubbkultur I Vattenfall, en massa kärnkraftskramare. Det är en enorm utmaning.

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Dan Oskarsson

    Mona S står för en klassisk Socialdemokratisk politik. Till vänster om dagens allians. Centern har historiskt sett tagit ett stort ansvar för landet tillsammans med Socialdemokraterna. Det ansvaret tog slut med Maud O. Dagens Centerparti har tagit ett ideologiskt stort steg till höger om moderaterna. Den handlingen från Maud och Centerpartiet mot det hårt arbetande svenska folket kommer inte gå obemärkt i valrörelsen 2010. Någon som är förvånad? Inte jag och de som värnar om den svenska modellen med välfärd och trygghetssystem värd namnet.

  2. Vivan Sundström

    Blir förvånad om allianspartiet finns kvar efter valet 2010. Allianspartiet jobbar på för att sälja ut till privata intresserare allt vad som går före valet. Då är skadan så stor att det inte går att reparera.Det går bra att sänka skatterna när pengarna flödar in från utförsäljningarna. Var tar vi sedan pengar till en välfärd som är värd namnet.

  3. Sven-Olov Edvinsson

    Hej Dan – spetsen i min blogg är riktad mot de djupt odemokratiska krafter som tar sig friheten att i skymundan bedriva kampanjer mot våra politiska ledare. Mona Sahlin är fortfarande i skottgluggen och Maud Olofsson är nu i kikarsiktet. Som demokrater borde både du och jag bekämpa smutsigt kampanjande.

    Till sist: Det arbetande folket? Varför vill (S) efter ”jobbkongressen” slå undan benen på 15 000 hårt arbetande inom hushållsnära tjänster? Ryms det kvinnligt företagande inom (S)?

  4. Dan Oskarsson

    Hej Sven-Olov, min generation ser ledaren. Inte könet. Undantag finns såklart. Det du beskriver är nog riktigt att dessa två granskas extra för att de är kvinnor. En kritisk granskning pågår. Min granskning är könlös och den är bara i sin början. Fram till valet ska Centerpartiet ställas mot väggen för den politik som nu bedrivs. Av en händelse är frontfiguren Maud Olofsson den yttersta ansvarige i ditt parti. Vi minns Alla tiden före 2006, Maud i opposition som krävde det ena statsrådets avgång efter den andra. En kritiker som alltid hittade en nyhetskamera. 19 sep får Maud statsrådspension.

  5. Johan Westerholm

    Sven-Olov

    De 15 000 du syftar på skattefinansieras till 50%. Är detta riktiga jobb? Är det rimligt att 100 % av alla skattebetalare skall finansiera dessa jobb som endast en bråkdel kan avropa?

    mvh

    Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.