(MP) sviker Sofiehemsskolan!

Kommunfullmäktige har nu fattat beslutet om att fördela 167 miljoner som alla år framöver + 34 miljoner som ärtillfälliga för 2010. Vi voterade bl.a om Sofiehemsskolan.

Miljöpartiet la ner (avstod att rösta) sina 5 röster vilket innebär att förslaget att bevara Sofiehemsskolan förlorade med std från (S) och (V). Röstsiffrorna blev 32 för nerläggning, 28 för bevarande, 5 avstod!

Jag trodde på miljöpartiet efter deras ställningstagande i för- och grundskolenämnden förra veckan. Nu är besvikelsen desto större. Frågan återkommer som medborgarförslag. Vi får se hur det går nästa gång.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Helena

    Tack för ert stöd i frågan. Ni har förstått hur mycket skolan betyder för Sofiehem och Ålidhemsområdet. Både Östra Ersbodaskolan och Sofiehemsskolan behövs, det är hemskt att ställa skolorna mot varandra, hur kan man vara så cynisk? Nu när Umeå expanderar är det viktigt att se det lilla i det stora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.