Sofiehemsskolan, Riga

SOFIEHEMSSKOLAN OCH MP

Läser att Miljöpartiet har lagt en motion om att bevara Sofiehemsskolan. Bra men ändå lite märkligt. Förstod efter lite resonemang med representanetr för miljöpartiet häromdagen att de planerade något för att komma ur den knipa som de skapade för sig själv vid senaste kommunfullmäktige. Vi får nu jämföra motionen med de många medborgarförslag som ocksålämnats in.

Det är bra om (MP) står kvar och bildar majoritet för Sofiehemsskolan i kommunfullmäktige. Jag tycker det hade varit bättre om vi hade gått fram med en fempartimotion. Omtaget innebär emellertid att för- och grundskolenämnden  får klara uppdraget med fem miljoner mindre i budget. Beslutet om extra pengar går nog inte riva upp.

TILL RIGA IDAG

I september utsågs först Umeå sedan Riga i Lettland till Europeiska kulturhuvudstäder förår 2014. Idag reser vi till Riga för första officiella kontakten inför det fortsatta arbetet. Det ingår i uppdraget att de två städerna ska genomföra gemensamma aktiviteter. Det har varit många kontakter de senaste åren och det finns därför flera idéer till samarbete. Rigas intresse för det samiska är stort. Vi har intresserat oss för Lettlands musik, körtradition m.m. Ska exempelvis bli roligt att se deras ljusfestival.

Det är klart att Lettlands ekonomi är bekymmersam men det är flera år kvar till 2014. Kanske kan Umeå och Sverige inom ramen för Östersjösamarbetetstärka Rigas möjligheter. Ikväll möter jag, Marie-Lousi, Fredrik, Jan och Charlotte Rigas delegation. Rigas borgmästaren fick förhinder ikväll – de diskuterar just i dagarna budgetläget i sitt fullmäktige!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.