Många nya i politiken och ett Umeå som växer med ödmjukhet och humanism.

Centerpartiet har som tradition att genomföra en politikdag i mellandagran varje år. Iår genomfördes dagen i måndags. Runt helger passar många på att resa eller besöka släkt och vänner på andra håll. Trots det var årets dag välbesökt med riktigt många nya ansikten som är nyfikna på valåret 2010.

Många inom Centerpartiet är lockade av de lokala frågorna. Trots det var det finanskris, miljö och klimat och Sverige i världen som dominerade diskussionerna. Det lokala och globala går alltmer hand i hand. Det mesta tyder på att den ekonomiska återhämtningen sker allt snabbare och det ger utrymme för reformer.

Många vill både lyfta studiemedlen och sänka pensionärernas skatter med hjälp av den förbättrade ekonomin. Umeå har aldrig haft så stor nytta av en regering som den som nu sitter. Universitetens utbildningar ocg forskning växer så det knakar. Nya utbildningar som arkitektutbildningen är ett statligt beslut. Järnvägar och vägar runt Umeå har äntligen fått fart under minister Åsa Torstenssons ledning.  Stadsmiljön på Ålidhem får rekordstort stöd liksom stasningarna på modernt träbyggande. Ekonominför Umeåkommun växer även 2010 tack vare regeringens satsningar poå kommuner och landsting.

Vi behöver ett grönare Umeå som växer efter stråken till våra grannkommuner. Umeås verkliga chans ligger i att utvecklingen i grannkommunerna och länet också vänder uppåt. Umeås tillväxt ska planeras med ödmjukhet. Ett humanistiskt tonfall behövs i den offentliga debatten. Kulturhuvudstad 2014 är en sådan möjlighet.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.