Bra om Sofiehemsskolan blir kvar. Men behåll trycket på (S) och (V)!

 

Läser på VK att (S) och (V) kallar till presskonferens om att behålla Sofiehemsskolan. Bra om de backar tillbaka till det som centerpartiet och övriga allianspartier plus rättvisepartiet drivit i fullmäktige. Grattis alla föräldrar på Sofiehem som engagera sig mycket bra!

Jag har tidigare pekat på att befolkningssiffrorna är underskattade för Sofiehemsområdet.. Nya Ålidhemsskolan blir full om och när man lyckas fånga uppemot 80% av områdets elever.

Centerpartiet har hela tiden sedan 2004 stått för åsikten att varje stadsdel med tradition och storlek ska ha sitt kvarterscentrum med bl.a. en skola. Vi vill att mötesplatsen ska fungera även utanför skoltid. Därför ska Carlshöjd, Sofiehem, Ålidhem och Tomtebo utveckla sina egna mötesplatser. Men behåll trycket på (S) och (V)! Annars blir frågan stor i valet i höst.

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Jenny

    Hej Sven-Olov!
    Jag tycker att du har alldeles rätt i att det är viktigt för stadsdelarna med skolor som samlingspunkter. Spontanlek för barnen är mycket viktigt (och även innebandy för deras mammor…) Idag är jag så otroligt glad att det verkar gå vägen. Du har förstås även rätt i att vi föräldrar tillsammans med er politiker ska fortsätta att hålla trycket på S+V. Nu blir det viktigt att försöka få vara med i planeringen av renoveringen av skolbyggnaden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.