Mitt i RUT-debatten: Norrland behöver mest av alla en större tjänstesektor för att utvecklas!

Det är egentligen enmångårig debatt som Nils Gustav inledde. Strukturförändringar, globalisering och människor som flyttar till miljöer med bättre förutsättningar. Mycket av detta finns i den vetenskapliga rapport som Norrstyrelsen presenterade i med anledning av den strandade regionfrågan i norra Sverige.

Det var överraskande samstämmigt från både panel och åhörare att just tjänstesektorn är det stora hoppet, den stora möjligheten för Norrland. Det handlar om alltifrån turism och besöksnäriingen till export av offentliga kunskaper till hälso- och sjukvård i utveckling.

Maud Olofsson och Centerpartiet har stått fördetta budskap under hela 2000-talet!

Dessa sanningar sägs samtidigt som kvällens Aktuellt  som första nyhet har att den röd-gröna alliansen meddelar att de vill stoppa alla stimulanser med  den kvinnostarka hushållsnära tjänstesektorn. Det är inte så att man kan tro sig vara på samma planet.

Någon i publiken med erfarenheter från utvecklingsländer frågade: Är svenskarna riktigt konservativa? Dvs ingen känsla för förändringar? Debattinledarna svarade jakande. Kvällens Aktuelltsändning bekräftade deras analys!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.