Besöksnäringen i Umeå behöver förstärkas.

Enetjärn Natur Ab och Umeå C var två av målen för dagens företagsbesök. Vill så här änen gång tacka för gästfriheten.  Anders Enetjärn började sitt företagande med att "avknoppa sig" från arbetet inom kommunen. Nu är företaget etablerat och respekterat som konsultföretag inom natur och miljö. Riktigt roligt att se.

Umeå C har uppgiften att jobba för att gör Umeå City attraktivare, tryggare med mer samspelta aktörer. Imponerande målmedvetenhet och bra framförhållning kommer bl.a. att vara en stor tillgång inför Umeås 2014-firande. Samtidigt fick vi förhandsinfo om kommande artister till Umeå – men de får Umeå C berätta om när det är dags!

Idag återkom frågan att Umeå behöver vässa ambitionerna kring sättet att utveckla besöksnäringen. Ambitionerna och resurserna måste öka – och det kommer att betala sig. Tursitbyrån jopbbar flitigt tillsammans med några andra. Jag tycker och hoppas att vi ska väcka Visit Swedens intresse för Umeå som resmål inför 2014-satningen.  Det finns intresse för många olika paketlösningar med resmål och upplevelser i norra Sverige. Dags att spänna bågen.

Här finns bra win-win möjligheter. Det vore värt ett workshop tillsammans.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Svenne

  Försöker ännu en gång.

  Hej SO E försöker ännu en gång få svar på en fråga som jag tidigare ställt till dig:

  Hej SO E kan du som läkare och allianspolitiker vara snäll att läsa:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6860390.ab

  och ge mig och andra som läser din blogg svar på hur alliansen tänker med sin syn på sjuka?

  Delar du ministerns syn på de sjuka?

  tisdag 30 mars 2010 klockan 10:56

 2. Urban Bengtson, idékonsult

  Utveckla besöksnäring till vistelsenäring, dvs få besökande att vistas lite mer här i Umeå. T ex att satsa på ”training camps” på IKSU Sportcenter med fler idrotter dit och mer aktiviteter utomhus, det sistnämnda i samverkan med First Camp på Nydalaområdet.

  Med bad- och simanläggning vid IKSU:s simhall, förnyelse av Umelagun och mer vattenaktiviteter i Nydalasjön ges ett bad/sim/vatten-eldorado med stora utvecklingsmöjigheter.

  Det innebär att Nannabadplanerna avvecklas. När nu de privata aktörerna inte uppfyllt det badprospektet krävt, kan allt avbrytas och Nanna få nytt och annat innehåll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.