Bra VK: Låt kungahuset vara! Skriv om det som är viktigt!

Efter att ha sett en del media om hur man berättar om fnurran mellan  Madeleine och Jonas vill jag tacka VK och Ingvar Näslund. Det är bra att VK inte rycks med till skvallernivån i sin nyhetsrapportering.

Som vanligt: Kvällstidningarna slår nya rekord i enfaldighet. Flest sidor någonsin. Största bokstäverna -trodde inte det finns så stora typsnitt. Redaktionsledningarna säger säkert att läsarna vill läsa men det tror jag inte på.

Det är tidningarna som vill sälja maximalt. Flocken springer samlat mot nya offer. Denna gång fick norska Tora rejält betalt för att berätta om "sin kärleksnatt med Jonas". En fråga till Aftonbladet – som brukar tycka sig vara lite bättre än andra ulvar: Varför räcker det inte med 2 eller 4 helsidor? Varför 10 sidor. Och var tar allt annat som händer i Sverige och världen vägen? Hur ska jag som läsare kunna lita på att inte Aftonbladet låter bli att berätta om något viktigt? Jag är nyfiken på hur det ser ut med splittringen mellan (S), (MP) och (V)?

Berömmer VK en gång till. Även om VK haft tendenser till  mer sensationsjournalistik senaste åren pågår tydligen en pressetisk diskussion. Mycket blåjlusbilder och stora artiklar om småtjyvar och småbråk. Ibland verkar man vara före både polis och räddningstjänst? Måste man slåss och skämma ut sig för att komma in i VK?

Nyhetsvärdering då? Förra veckan besökte jordbruksminister Eskil Erlandsson länet under ett intensivt dygn. Två välbesökta möten och flera roliga företagsbesök. Skogen, jordbruket, samefrågorna, landsbygden och maten – alla viktiga Västerbottensfvrågor. Inte en rad i VK!! Veckan före prioriterades emellertid bild och text att (V) delade ut flygblad på renmarkstorget i Umeå.

Men ända beröm till VK: Bevakningen av viktiga frågor (klimat och Tom Juslin), lokalsidor om kommunerna och kommundelar Umeå (här finns Tom Juslin oxå med) är superbra. För några veckor sedan fick vi läsa om en omdömeslös bilist som använde knytnävarna i Kasamark. I veckan som gick fick vi läsa om orsaken bakom grälet: Det byggs nytt kring skolan och bygdegården för 25 miljoner!

Bra VK: Låt kungahuset vara! Skriv om det som är viktigt!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.