Västerbottensnytt kränker fullmäktigeledamöter som blivit föräldrar och är sjuka!

Igår sände västerbottensnytt ett nyhetsinslag om hur ledamöter i Umeå kommunfullmäktige varit frånvarande under fyra år. Man visar upp de som varit frånvarande med ersättare mellan 9 -13 gånger. Utan att beskriva bakgrunden till frånvaron.

Jag vet att både Lena Sandelin och Pernilla Djärv fött barn under dessa år. Varit mammalediga och säkert fått uppleva en och annan virus som bonus. Patrik Eriksson är en ledamot som varit pappaledig. Andra ledamöter har varit allvarligt sjuka. Det är strongt och glädjande att de kommit tillbaka!

Vårt politiska system bygger på att det finns ersättare. Just för att ledamöterna ska kunna jobba under nårgorlunda mänskliga förutsättningar.

Jag tycker att Västerbottensnytt ska respektera reglerna. Och gärna be Lena Sandlin och Pernilla Djäv om ursäkt! Det är tillåtet att föda barn!

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.