Familjedag i Olofsfors – en orgie i minnen!

Har ägnat dagen till att besöka familjedagen i Olofsfors. För mig är det en resa 45 -50 år tillbaka till den tid när jag bl.a. dagligen åkte förbi Olofsfors på väg till skolan. Brukade även följa min pappa till kvarnen i bland men annars var herrgårn, lagårn, den stillastående masugnen och allt det andra förbjudet område att besöka.

De senaste åren har hela området blommat och blivt en kombination av historia och aktiva kulturföretagare. Jag minns även åren med barockfestival. Och middagar i herrgårn + konferenser i lagårn.

Dessutom: Älgjakten varje höst genomför jag i skogar med minne och märken från gågna tiders skogsskövling och kolmilor för att ta fram träkolet till Olofsfors bruk.

Dagens auktion av kvalitetshantverk slutade med att jag ropade in  slöjdalster av min nuvarande granne Jögge Sundqvist – Surolle. Auktionsintäkterna går till Läkare utan gränser!!

Cirkeln är sluten. Väldigt kulturstark upplevelse idag. En bekräftelse på hur viktigt att det lokala, historien och aktiva, skickliga kulturarbetare kan synliggöra våra hembygders själ som självklart finns där  – om vi bara stannar upp och lyssnar en stund. Idag mötte jag minst fem olika nationaliteter bl.a. gäster från Turkiet. Även hembygdskultur är global!

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.