Utveckla Norrlandsoperan på plats! Ingen långbänk, tack!

Lennart Holmlund bekräftar i dagens blogg det vi andra egentligen kunnat räkna ut tidigare: Norrlandsoperans behov av både rymliga och specifika lokaler ryms inte i kvarteret Heimdal.

Men NO behöver få klartecken att starat de byggetapper som redan är planerade för att skapa rimliga utrymmen för verkstäder och ateljeér och repetionslokaler. Och det får inte bli en långbänk. Med tanke på den prognos på exeptionelt stort överskott för Umeå kommun i år 2010  borde investeringen vid Norrlandsoperan rymmas gott och väl! Det går att göra mycket av huset, operaplan och stråket ned mot Vasaplan.

 

 

 

Etiketter:

En kommentar

  1. TC

    Menar ni att Operahuset inte skulle få plats på den stora parkeringen nere på Kajen?
    Ett nytt Operahus eller ett nytt Kulturhus, kanske även inklusive ett modernt Stadsbibliotek värdigt en universitetsstad, bör byggas på grusplanen vid Vasaplan.
    Äventyrsbadet och simarenan bör självklart INTE byggas vid Vasaplan, men det passar perfekt på Godsbangården, gångavstånd till Vasaplan, där det även får plats en separat hoppbassäng plus dessutom finns got om plats för ett stort utomhusbad. När Löven åter går upp i Allsvenskan kan även en ny arena byggas på Godsbangården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.