Ett tusen miljoner över på sex år i Umeå kommun!

Efter morgonkaffet är det dags att åka iväg till dagens långa budgetfullmäktige i Umeå. Vi ska debattera och klubba budget för 2011.

För de flesta människor är budget svårt att riktigt förstå eftersom det rä svårt att få överblick över mycke pengar. En del går via de politiska nämnderna, annat i de kommunala bolagen. Umeå omsätter egentligen dubbelt så mycket som de c:a fem miljarder som vi ska klubba idag.

Fullmäktige brukar klubba budget den här tiden på året varje år. 2005 var det Centerpartiets förslag till budget som blev antagen. Vad har hänt sedan dess? Jag har räknat ihop kommunens överskott varje år sedan dess. Om jag dessutom räknar med den prognos på överskott  för 2010 dvs som nyligen presenterades blir resultatet att ett överskott på en c:a  miljard under sex år. Etttusen miljoner över på sex år i Umeå.

Tur att Umeå inte ligger i Grekland, England eller Tyskland.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.