Alliansregeringen får fart på Norrland!

Lennart Holmlund tackar Leif Zetterberg för regeringens insatser för Umeå

Idag invigdes nya, härliga godsbangården i Umeå. Många har hjälpt till men jag vet rent praktiskt vilken betydelsefullroll nuvarande regering har haft för att få ordning på planering och beslutsfattande.

Imorgon invigs Botniabanan. Det är många som bidragit till att Botniabanan nu finns på plats. Egentligen kom det politiska genombrottet under Bildt- och Personregeringarna på 1990-talet.

Idag presenterade Maud Olofsson detaljerna kring den Innovationsfond för Norrlands inland som Centerpartiet numer har stöd från hela regeringen. Det är två miljarder som finns från och med 1 januari 2011 om alliansen får fortsatt förtroende. Norrlands inland har aldrig tidigare fått tillgång till så mycket pengar. Syftet med fonden är att stärka innovationskraften och företagandet i Norrlands inland.

Idag bekräftade statssekreterare Leif Zetterberg att regeringen med full kraft nu driver frågan om att E 12 genom länet ska in på EUs karta över viktiga transportleder. E 12 får TEN-status.

Igår beskrev aliansregeringens jobbmanifest att landsbygdspolitiken och matlandet Sverige skalyftas fram kommande år. Samtidigt lovade man att avslå alla förslag om kilometerskatt

Alliansregeringen får fart på Norrland!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.