Den riktigt lokala valrörelsen!

 

Idag delar vi inom Centerpartiet ut den riktigt lokala valfoldern som handlar om framtidsfrågor i byarna mellan Hössjö i väster och Djäkneböle i Öster. De politiska partierna har överlag lämnat den fjärde nivån öppen. Dvs frågor som rör vardagen i stadsdelar och kvarter eller byar och naturliga geografiska områden. Ett undantag är Centerpartiet. I Umeå har Centerpartiet minst 11 lokala valprogram

Centern i byarna runt Kasamark har delat valprogram  i årtionden. Sedan min familj flyttade hit 1980 har foldern blivt omtalad eftersom man kan hitta de verkliga lokala frågorna. I år slår vi ett slag för gång- och cykelvägar eftersom Gräsmyrsvägen numer har mer trafik än någonsin. Dessutom är det fler skolbarn än någonsin. Skolan i Kasamark blir ett centrum för massor av aktiviteter.

Ett annat citat ur foldern:


"Centerpartiet anser att byskolan har en viktig roll för landsbygdens utveckling och tillväxt. Byskolan utgör ofta navet i byn och är viktig för att det ska vara attraktivt för barnfamiljer att bo på landsbygden. Centerpartiet vill därför stärka byskolans roll med modern pedagogik och ökad samverkan med andra verksamheter. Ge alla skolor möjlighet att bli självstyrande"


Andra områden i foldern är planering, byggande, kommunikationer,företagandet och kulturlandskapet.

Den som vill läsa mer kan hämta foldrarna i vår valstuga eller kontakta mig. Egentligen skulle jag vilja att fler partier jobbade med den riktigt lokala valrörelse – den fjärde nivån i vårt samhälle!

 Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.