Illavarslande rörigt i vallokalerna!

Nu börjar valvakan och jag får många upprörda frågor om ordningen i vallokalerna. Valfunktionärerna har agerat förvirrat när det gäller valsedlar, tydlighet. Vi har flera rapporter om att valsedlarna försvunnit eller staplats ihop. Även skyltningen har varit ålig.

I en lokal har en av funktionärerna att parter bara fick ha tre sedlar – en i vardera valet. Är det sant kan det vara grund för att valet ogiltigförklaras. Valnämnden har ingenting med antal sedlar att göra.

Vi måste få en snabb beskrivning av vad som hänt.

 

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    det jag undrar över är verkligen kontrollen över hur röster räknas sen, de sk ”plomberingar” som var på ämbaren i vår röstlokal var sånna där vanliga buntband som man kan bryta å sätta på nya eftersom om mn nu skulle vilja det….

    Sen här i stan har det försvunnit valsedlar för alliansparti på flera ställen.

  2. Alexandra Wermelin

    Det har varit rätt kaosartat vid förtidsröstningen på NUS också, med valsedlar som bundats ihop och ”försvunnit” och sedan finns det helt plötsligt ihopbuntade sedlar med gummiband runt i en kartong, och där finns helt plötsligt de bortkommna sedlarna! Ingen ordning alls… blir upprörd i mitt valnämndsordförandehjärta!
    //Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.