FP i länet bör uppmana Lars Eliasson, Vilhelmina, att avgå!

Rapporterna från valfullmäktige i Vilhelmina igår väcker förundran och förakt. Socialdemokraterna agerar maktfullkomligt och utan respekt för spelregler när de lägger sig i andra partiers nomineringar. Det måste finnas många olösta konflikter både på personnivå och i Vojmådebattens skugga. (S) ledarskap med Åke Nilsson i spetsen lånar sig till vilka metoder som helst.

Även Lars Eliasson (FP) lånar ut sig till ett smutsigt spel när han låter (S) välja sig till vice ordförande i kommunstyrelsen. Eliasson bryter uppkäftigt mot överenskommelsen mellan C-M-KD-FP. Hur tänker sig Eliasson att han ska kunna fungera i sin nya roll? Utsedd av majoriteten?

Folkpartiet i länet måste snabbt både reagera och agera genom att uppmana Lars Eliasson att avsäga sig uppdraget. Partiledningen  har anledning att överväga uteslutning ur partiet.

Jag hoppas innerligt att Maria Kristoffersson inte ger upp. Det som hänt motiverar än mer hennes närvaro. Det kommer Maria att få uppskattning för. Inte minst som motvikt till gubbarnas Vilhelmina.

Sist men inte minst: Vilhelmina kommuns anseende har fått sig en ordentlig törn.Vem kan och vill lita på företrädare från Vilhelminas kommunledning de närmaste fyra åren?

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Vilhelminabo

  Edvinsson ska hålla sig till Umepolitiken och inte lägga sig i vad som händer i andra kommuner.Kommunfullmäktige i Vilhelmina väljer vilka ordföranden och vice ordföranden som man vill!

 2. Lasse

  Visst kan SOE hålla sig där, i Umeåpolitiken, men jag tror att han liksom alla andra som bor utanför fattiga Vilhelmina reagerar när majoriteten utser minoritetens representanter. Bara för att kommunen är fattig behöver man väl vara fattig i anden, och SOEs beskrivning av en maktfullkomlighet och en respektlöshet får nog fattiga Vilhemina tåla efter det här.

 3. Babyboom

  Är det inte DUbbelmoral av Edvinsson att klaga på att S lägger sig i andra partiers nomineringar samtidigt som han lägger sig i vilka folkpartiet bör uteslute och inte utesluta?

 4. Venom

  Denne ”Vilhelminabo” låter som när KG Abramsson i vojmåfrågan basunerade ut att utsocknes röster i debatten var skadliga för Vilhelmina. Vad man bestämmer får man inte lägga sig. Men det handlar faktiskt om HUR politiken bestämmer. Fast nån skillnad i det verkar inte ledande sossar i Vilhelmina se eller förstå. Här kan man tala om att lägga sig i allt och alla. Vilhelmina är den sista sovjetkommunen i Sverig. Bra reklam? Kanske vi kan få lite Berlinturister hit:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.