Holmsund, pengarna och trafikverket: Flytta pengar från Västra länken!

VK har på nyhetsplats beskrivit  trafikverkets  bromsande agerande kring satsningarna i Umeå Uthamn. Projektet är ett typiskt exempel på där sjöfart, vägar och järnvägar bör, kan och måste samverka till bra lösningar. Denna puselbit spelar även en tydlig roll i EUs transportpolitik.

Under tre år har jag erfaremheter av flera påstötningar och möten för  Holmsundsfrågan. Just svårigheterna att samordna f.d banverket och vägverket har även denna gång varit ett bekymmer.

Samtidigt genomför trafikverket studier av hur Västra länken i Umeå ska utformas. Hela projektet verkar klara ekonomin på ett bra sätt. Det har använts som argument för att investera i den tunnellösning förbi Backens kyrka som bl.a. kommunen sagt nej till. Redan för fyra år sedan beskrevs tunnellösningen c:a 200 miljoner dyrare att bygga. Den skillnaden finns kvar.

Det är upprörande att det ena projektet får slösa medan det andra projektet kanske stryps. Jag uppmanar alla inblandade: Sätt er i helikoptern för att lösa helheten. Använd delar av det ekonomiska utrymme som finns inom Umeprojektet och flytta till Holmsundsprojektet!

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lennart Holmlund

    Jag håller med dig till hundra procent och har också sagt det. Men det obegriplia är att de har brist på pengar och säkert på fler ställen men lik förbaskat ska de bygga dyrare än vad som är nödvändigt.
    Det är ju inte bara västra länken det handlar om utan även trafikplatsen vi klockarbäcken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.