Umeås nya fullmäktige börjar arbeta när Sveriges ekonomi växer rekordartat.

När Umeås nya kommunfullmäktige träffas idag för första gången blandas nya ansikten med gamla och välkända. Den nya placeringslistan är väl förberedd och fungerar. Valen genomfördes mycket smidigt. Det känns befriande långt till det bekanta stöket när Vilhelminas fullmäktige genomförde sina val.

Däremot kommer säkert en del saker att likna den förra mandatperioden. När (S) och (V) argumenterar brukar att dåligt bero på alliansregeringen medan allt gott utgår från kommunmajoritetens klokheter.

Det nya fullmäktige börjar sitt jobb samtidigt som Sveriges ekonomi växer som aldrig förr. Dagens Industri har som första nyhet att Sveriges BNP steg med 6,9%(!!)  under tredje kvartalet jämfört med samma kvartal 2009. Ökningen från andra kvatalet 2010 är 2,1 %.

Verkligheten slår alla prognoser. Trots det har regeringens kritiserats för att ha varit alltför optimistisk. Kritiken skulle möjligen vara att finansministern legat alltför lågt.

Hur som helst kommer Umeå kommuns ekonomi att dra nytta av den kraftiga tillväxten. Skattekraften får även Umeå dra nytta av. Utbildning, forskning, tjänstesektorn – alltihop växer även i Umeå. Om inte vänsterns negativism mot ett allsidigt företagande hämmar utvecklingen i Umeå.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.