Take A Look @ Pia Stylist

Umeå kryllar inte av stylister. Pia är en av få, kan man säga. Och hon verkar ha framtiden för sig med en hel del spännande projekt på gång.

Pia har jobbat som stylist i Umeå i snart två år. I grunden är hon frisör, och delar nu tiden mellan salongen KällbergElmberg och jobbet som stylist i egna företaget Pia Stylist och Pia Stylist Agentur.

Pia

 

Hej Pia!
Hur funkar det att jobba som stylist i Umeå? Finns det tillräckligt med uppdrag?
– Ja, det finns faktiskt mer än man kanske kan tro. Men i en mindre stad är det viktigt att vara bred annars är det svårt att få kunder. Så man får vara öppen för olika typer av stylistjobb.
Pia är t.ex även glasögonstylist och jobbar just nu med ett projekt för Polaris Eyewear. En stor del av hennes arbete inkluderar också personlig rådgivning till de som behöver hjälp med att hitta sin stil. Efter en konsultation hos Pia Stylist får kunden med sig en stilguide med tips, som t.ex kan innehålla en moodboard med bilder. Tanken är man kan ha med sig den när man ska shoppa, som ett verktyg för att hitta de rätta plaggen och accessoarerna.

Låter superbra, tycker jag. Tänk så många gånger man hittar plagg i garderoben som man liksom inte fattar varför man köpt, och undrar om man drabbades av hjärnsläpp den där gången man stod i provrummet och var övertygad om att ”detta måste jag ha”. Kanske en stilguide i handväskan hade suttit rätt så fint då…

F208

(Styling för Kopparhatten och JohannaN)

Vad tycker du om Umeå som modestad?
– Umeå är en fantastisk modestad! Människorna är nyfikna och öppna för nya förändringar. Öppenhet är en förutsättning för att nya trender ska få ta plats. Man verkar få göra vad man vill i Umeå! Ett exempel på det är att många frisörföretag som söker hårmodeller gillar Umeå för här får man färga håret blått utan protester.

Men samtidigt understryker Pia att alla som jobbar med utseende har ett ansvar. I stylistbranschen är det många som vill göra om en människa, ofta genom att dölja det som är dåligt. Att alltid ändra på saker är inte Pias grej.

– Alla som jobbar med människor och utseende har ett ansvar för vad man säger. Det är jätteviktigt att vi som pratar om utseende förmedlar positiva budskap istället för att bara komma med tips på hur man kan förändra sig.

Har inget emot att ha en ”crappy day”
Jag tänker att som stylist måste man känna rätt så stor press på sig att själv vara superstylish varje gång man träffar folk. Men så tänker inte Pia. Hon har sin egen stil och försöker att inte låta sig påverkas så mycket av andra. Av den anledningen följer hon t.ex inga andra stylistboggar.
– Jag vill inte vara slav under stylistyrket. Jag har inget emot att ha en crappy day!

Jessica Eriksson

(Bild på Jessica Eriksson för smyckesmärket AVA. Stylat av Pia.)

Om du skulle fixa en ny stil åt mig, hur skulle den se ut då?
Pia säger att vi skulle behöva lära känna varandra bättre innan hon kommer med stilförslag. Men eftersom hon måste ge mig ett svar vid sittande bord så pressar jag fram ett svar. Och Pias tips blir att klippa en skarp lugg, klä mig i en grafiskt outfit och ett par glasögon skulle förändra min look. (Denna evig luggens vara eller inte vara. Nu blir jag ju laddad igen. Huvudbry…)

Vem är den coolaste personen du vet?
Pia funderar länge och svara att hon har nog inte träffat den personen ännu. Och att den personen kan mycket väl finnas i Umeå.
– Säger jag att den borde finnas i NY så lär jag väl stöta på den personen i Norsjö!gör om mig

Ett av Pias ”Gör-om-mig”-uppdrag

Läs mer om Pia Stylist här:
www.piastylist.se

Alla bilder i Artikeln är fotograferade av Andrea Lind: http://www.fotografandrea.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.