Dialogmöte om översiktsplan

I Granö skola möttes bybor från Granö och närliggande byar för ett dialogmöte om översiktsplanearbetet. Det är knappast många personer, som tidigare år har deltagit i ett motsvarande möte i kommunen.

Intresset var mycket stort att vara med och påverka, hur kommunen och byarna utvecklas i framtiden. Någon har trott, att det är inte så många som vill bry om sin kommun, bara om sig själva 🙁

Detta arbete brinner i knutarna, eftersom planen beräknas vara färdig redan 2014! Mycket utmanande.

Jag anser, att översiktsplanen är ett viktigt marknadsföringsverktyg för att locka nya invånare till kommunen. Med en långsiktig och målmedveten planering lyckas man bäst att nå resultat.

"Översiktsplanen redovisar allmänna intressen och miljö- och riskfaktorer som bör beaktas vid beslut om användning av mark- och vattenområden. Planen ger riktlinjer för användning av mark- och vattenområden och hur kommunens byggda miljö bör utvecklas och bevaras. Planen redovisar även riksintressen.

Översiktsplanen är vägledande för kommunens övriga planering och bygglovgivning, till exempel för lokalisering av bostäder, arbetsplatser och service i kommunen. Planen är också vägledande för beslut enligt exempelvis miljöbalken, väglagen eller miljöbalken som rör mark- och vattenanvändning eller byggande."

(Den kursiva texten från annonsen i Vindeln Runt-tidningen)

//Sasu

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.