Terttus sida

Stäng inte vår kyrka!

Byarna lever ständigt i en tuff tillvaro. Hotet om nedläggning kommer från olika håll.. Skolan, affären, bron och nu även kyrkan är på tapeten att stängas. Så är det i Granöbygden. Med allt måste man kämpa för.

Granö är som en framtidssaga med ekohotell, restaurang, fågelnästen, kulturhus mm. Hur skulle det kännas, om den vackra kyrkan stängs mitt i alla framtidssatsningar?

Den åtgärden skulle kollidera med allt annat som utvecklas i Granö.

Ett konstruktivt samtal leddes i kyrkan i går kväll. Församlingssalen fylldes med engagerade människor. Mycket känslor vibrerade i luften. Vi-andan inom området stärks genom detta hot. Folk är beredda att ställa upp att hjälpa till med kyrkans bevarande.

Mycket bra, att ledningen av kyrkan anordnade denna informationskväll.

Jag själv hade påbörjat ett sorgarbete före informationsmötet. Så innerligt har jag önskat, att kyrkan anordnar bibelstudier. Men då tänkte jag, att jag får fortsätta läsa bibel och kristen litteratur för mig själv hemma.

 

DSCN3829

 

Tavla, Grano kyrka

”Den är inte den bild ni vill se eller den sång ni vill höra, utan en bild ni ser fast ni sluter era ögon och ensång ni hör fast ni sluter till era öron.” ((Profeten av Kahlil Gibran)

//Sasu

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.