Risa eller rosa

Ja, inte namnmässigt… Försökte komma på en egen version av bra/dåligt, hissa/dissa, ja ni vet vad jag menar, men det gick inte så bra. Kom fram till det igår, när jag satt på bussen… Ja, jag åkte buss från jobbet då Anders skulle arbeta. För att ta sig hem måste man ta bussen till centrum, och byta buss. I alla fall nu när jag aldrig vet hur lång tid det kommer att ta att gå en sträcka, för tidigare har jag gått till närmaste busshållplats eller in till stan, vilket tar 20-40 minuter beroende på vart man går.

På väg till stan i alla fall, så kom jag och tänka på alla "fjortisar" som kommer att springa runt där. Det var 12grader varmt ute och solen lyste, även om det blåste, men det spelar tydligen ingen roll om man är just blåst… En annan hade på sig jacka och halsduk då jag låter som en kråka, när jag väl får fram något ljud. Som sagt, "fjortisar" fanns det ju gott om, även om jag sett värre dagar.

Jag är inte en sån som klagar på att smala personer kan/ska ha tajta små kläder och såna som inte är skapta till att vara trådsmala ska ha lakan till kläder. Så länge man trivs, och man kan ju alltid framhäva något som är bra… Tyvär så fanns det exempel på båda grupper av människor som klädde sig fel igår… En tjej med svart kjol som slutade snudd på under rumpan, och var iförd svarta strumpbyxor… Tyvär var det en stor reva i strumpbyxorna, 5 cm nedanför det att kjolen slutade. Det ser inte bra ut på någon tjej… Eller den tjejen som ställde sig framför mig vid busskön… *kan inte låta bli att skratta* Med illrosa byxor och knähöga stövlar med alldeles för hög klack. Måtte det ha varit första dagen med de skorna för hennes ben kunde inte sluta skaka. Bäst av allt var att inte bara jag märkte detta utan två tanter tittade med viss skeptisism.

Nåväl… Det var gårdagens diss, eller miss kanske… Gårdagens hiss eller fizz kanske, var apotekaren jag fick prata med. Sedan i fredags har jag haft ont i halsen, men inte haft några andra problem. Igår morse kunde jag så inte prata utan det lät mest som en viskning. Anders som normalt har svårt att höra vad jag säger hade det inte direkt lättare… Väl på stan besökte jag först ett apotek som jag fullproppat av människor, och ingen som verkade speciellt behjälplig, så jag gick för att köpa lite middag istället. På väg mot bussen ser jag ett nyöppnat apotek, mycket mindre, men ändå, nästan helt tomt. När jag står där och kollar kommer en tjej och frågar om jag söker något särskilt, och jag drar mina symptom. Jag hade läst tidigare på dagen att mitt halsont kunde bero på halsbränna. Något jag väl aldrig varit drabbad av, även om man väl haft någon sur uppstötning. Tyckte att det inte känns speciellt brännande, men man vet ju inte vad magsyreångorna kan göra på ens hals. Apotekaren var då den vettigaste människan igår i alla fall, som hade sin egen teori, och som inte var feg att säga det. Hade du haft ett jobb där man fick dricks så hade du fått det!

Hem kom jag till slut i alla fall, med mina Gaviscon, som jag först trodde var sugtabletter, men har man försökt suga på en treo någon gång så vet man att det inte går så bra. Det som satte sig i tänderna smakade tyvär som gammal banansalva, men nog gjorde det mindre ont i halsen efter en stund i alla fall.

Idag har jag, istället för att springa runt på jobbet och prata en del, som jag brukar göra, hållit mig hemma och knappt ens pratat med katten. Läste att filmjölk var bra mot halsbränna, så jag fick pallra mig till butiken, och väl där så hördes jag knappt… *suck* Men det kan ju inte fortsätta hur länge som helst, eller hur?

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hehehe, jag och Nicco hamnade bakom en kille igår som hade gröna byxor hängandes…just sepass i ett skärp, men jag sa till henne, om han av någon anledning måste lyfta armen så hamnar byxorna nere vid fotknölarna, en riktig dizz!!! Jag får hurven då jag se dom, tur att det inte är tvång att ha såna kläder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.