Finns det något värre?

…än myndigheter…?!
Jag hatar dem… Jag har försökt i över två månader att få hit en au-pair. Man ska skicka in en ansökan om arbets- och uppehållstillstånd om personen ska stanna i mer än tre månder. Så de måste vi ju. Vi har följt alla regler och gjort alla konster. På hemsidan, vid anmälningstillfället och en månad efter, stod det att det skulle ta 1-2 månader att få svar. Jag menar, det är ju inte direkt raketforskning, och det är ingen terrorist vi ska ta hit, så de borde ju inte ta längre tid heller.

Jag kollar sida varje dag för att se om de tagit något beslut. Så efter en månad stod det plötsligt att det skulle ta 3-4 månader!!! och ännu längre om man gjort en pappersansökan. *suck*

Nåväl, jag ringer kundtjänst förra fredagen och sa att det såg lovande ut. Handläggaren hade tittat på det hela och skulle med lite tur komma med ett svar förra veckan. Glad blev jag i alla fall då vår blivande au-pair just nu är i Australien, men ska åka hem till USA emallan. Vi hade räknat med att hon skulle komma nu på söndag, så tiden är knapp. I torsdags försökte jag nå handläggaren för att se hur det gick, om det fanns någon ljuspunkt eller inte. Men hon satt i möte, sen i telefon och sen hade de stängt…

Samma visa idag. Jag ringde fem gånger och hon svarade ingen utav gångerna. Sista gången sa den automatiska telefonrösten att hon hade gått hem för dagen… kl.15!!! (Kundtjänst har öppet mellan 8.30-16 åtminstone, och i alla fall jag kan tycka att man åtminstone borde börja 7 för att få sluta kl 15…)

Nu ger jag upp. Skickade iväg ett halvsurt mail till myndigheten och frågade om de kunde boka in ett telefonmöte åt mig med berörd person.

Finns många myndigheter och instutioner som man inte alltid är så imponerad av. Anders brukar alltid prata om vilken tid det tar på sjukhus och vårdcentraler. Ja, sist han gjorde illa sig och skar upp handen, som behövde sys, så sa de att han skulle få vänta. Efter en timme sa han att de kunde strunta i honom för det fanns hissar som stod stilla och som behövde lagas oavsett om hans hand var sydd eller inte. Då fick de fart under skorna. Tyvär måste jag säga, så har jag haft samma erfarenhet. Är det inte 6 timmar på akuten så är det de där förbannade 5-15minuters väntan varenda(!) gång man har inbokad en tid… Är det kanske egentligen ett test för att se hur många som går hem?! Ja, man kan undra…

Enda gången både jag och Anders blev imponerade var under förlossningen. Personalen där var ju go och så, men när jag mådde som mest illa, och kanske inte var vid mina sinnes fulla bruk totalt, och hade skällt om att jag hade ont så kom det inspurtandes en narkosläkare. God damn! Tror människan var inne i rummet i max fem minuter men hann ändå hälsa, sätta bedövning, se att den funka och att jag funka, flaxandes med armar och ben, önska oss lycka till och ta i hand innan han skuttade ut till nästa, förmodligen rabiata föderska. När vi sen kom hem från BB, efter egentligen två nätter där och vi fick räkningen så gick jag ut till Anders. Han tittade frågande och sa: "-Blev de så dyrt…?" "-Ja, du får nog ta den här räkningen…" svarade jag… 183:- senare… *skratt*

Men den första myndigheten jag ordat om, nej se den tar 1000:- betalt för en ansökan. Då hoppas jag verkligen att den tar 4 månader att läsa också!

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det är väl dom där berömda papperskvarnarna som mal så långsamt, dom har vi hört talas om, ja. Nä, sånt där skulle man sköta själv, pappershanteringen, inte skicka breven via post, utan lämna dom själv för en underskrift och sedan ta det vidare till näste man eller kvinna. Men då beror det ju på om dom sitter i närheten.

  2. Theresé Hällsten

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-17 20:55)
    Nu skulle de ju ta 1-2månader fortare om man skickade in via nätet, så där finns ju inte ens några papper… And don’t get me started om de där som ska betala när man ska vara barnledig… *suck*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.