Thomas Hartman

Han våldtogs av sin kille

VÅLDTÄKT. Synen på våldtäkt är väldigt begränsad. Ofta ser vi det som ett överfall i en mörk park och att det är en tjej som är offret. Sanningen är att den vanligaste våldtäkten sker i en osund relation.  

Sydnytt rapporterar idag om Rikard som våldtogs i fyra år av sin kille. Han är inte ensam. Varje år anmäls cirka hundra fall av våldtäkt av män. Troligen är dessutom mörkertalen stora.

Ska vi vara ärliga är samhällets och myndigheternas kunskap och därmed beredskap för att hjälpa människor som råkat ut för detta obefintlig mycket beroende på våra fördomar. Hur länge kan högerregeringen stillatigande låta detta pågå? När ska man lyfta fram dessa frågor på annat sätt än möjligen med ord?

Äh, jag glömde att det är viktigare att sänka skatten för de rikaste i samhället.

THOMAS HARTMAN

 

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Tommy

  Ogillar: avundsjuka och småaktighet, små människor som försöker växa genom att såga benen av sina medmänniskor.

  Vad har du lärt dig av ovanstående? Dina egna ord i inlägget säger det mesta, väx upp o kom med ngt vettigt istället. Tror du verkligen att folk är så in i h-vete dumma att de köper ditt dravel att våldtäkter skulle vara ett nytt problem iom en borgerlig regering?

 2. S.Lenn Petteresson

  Fördomarna kring att även män utsätt för sexuella övergrepp drar in problemet i de djupa skuggorna, Kunskapen och beredskapen för att hjälpa de utsatta är som du själv anger, dålig. Men du själv har både position och talförmåga. Hur länge ska vi behöva vänta på att du lyfter den här frågan i de egna leden för att få upp den på den politiska agendan? Du belastas ju inte av några skattesänkningar alls för i huvudsak låg- mellaninkomsttagare

 3. S.Lenn Pettersson

  Precis. Problemet är gammalt och föstes även det åt sidan som så mycket annat när förra regeringen tröttnade allt mer. Slå dig ner i schäslongen och låt den nuvarande regeringen ta hand om problemen.

 4. Robert L

  Thomas! Du späder bara på politikerföraktet med ditt utspel. Bara för några år sen hade ju S hur många möjligheter som helst att ”fixa” det här poblemet, men gjorde ni nåt alls åt det?
  Var lite konstruktiv och trovärdig i stället i dina inlägg, så kanske vi väljare tror på er nån gång.
  I sandlådan kan man höra ibland ”min pappa är starkare än din pappa” ditt inlägg är i samma kass, mao sandlådeklassen. MAO!! väx upp!!!

 5. Thomas Hartman

  Nej varje regering har ansvar för sitt. Jag brukar inte vara främmande för att kritisera mitt eget parti om det är befogat. Däremot finns det en enorm förmåga att skylla allt på oppositionen från dagens så kallade makthavare trots att det är högern som styr. Se bara på Maud Olofsson som gjort det till sin ideologi (kanske den enda hon har) att gnälla på andra.

 6. Thomas Hartman

  Robert: Vad är du så sur över? Antingen tror man på att det finns fördelar i att ta in skattemedel och använda gemensamt eller så tror man inte det.

  Då kan man göra som den nuvarande högerregeringen; sänka skatterna för de rikaste. Då säger det sig själv att det inte finns lika mycket pengar längre för samhällsproblem som det jag beskriver. I den moderata retoriken ses det som stöld att ta in skatt.

  När det gäller centern så kanske deras låga siffror kommer sig av att de är onödiga i Svensk politik. De har anpassat sig till moderaterna så mycket att de snart utrotat sig själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.