Thomas Hartman

Mosa Mona fortsätter i Aftonbladet

Vad är det som säger att inte Reinfelds skor är dyrare?

MEDIAMAKT. Idag kritiserar media socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin för att hon fyllt 50 år och fått en present av en god vän. Presenten – en väska  som socialdemokraternas partiledare använder – kostar 6000 kr enligt den indignerade tidningen Aftonbladet.

Skämtar tidningen? Eller är det på fullaste allvar denna debattnivå media lägger inför valet? Vad skulle Sahlin gjort för att tidningen skulle varit nöjd? Struntat i att ta emot presenten? Sålt den? Slängt bort den?

Och varför kollar inte tidningen vad Reinfelds skor eller kostym kostar på samma bild om det nu är prislappen på kläder och tillbehör som är agendan som politiken ska analyseras efter?

Håller du inte med om att detta är riktigt trött journalistik?

THOMAS HARTMAN

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Johan Karlsson

  Bra inlägg! Även om hon hade köpt den själv är det hennes pengar som hon har rätt att lägga på vad hon vill. Jag tvivlar iaf på att hon skulle använda riksdagens kontokort igen.

 2. Mr Cool

  Jag gillar vare sig Mona eller huvuddragen i sossarnas politik men tycker att Mona bär vilken väska hon vill. Om hon köpt den för egna pengar eller fått den i gåva är helt ointressant. Ibland är det ren sandlådenivå på debatten. Men en blå väska kanske hade varit snyggare….ha ha

  Jag köpte för ett antal år sedan en gedigen vinterjacka av fabrikat Tenson som kostade runt 1900 kr. Samma kväll var det ett program i TV om Stockholms uteliggare som levde i yttersta misär. MEN en i inslaget hade en precis likadan jacka som jag just köpt. Den åkte oanvänd till en klädinsamling…….

 3. Mattias Larsson

  Håller faktiskt med dej Thomas, vi i Centerpartiet har ju drabbats av liknande attacker.
  Det är ju fullständigt trams att diskutera kväder och väskor och dylikt.
  Politiker skall granskas för vad de gör (eller inte gör) i sitt ämbete. Inte för sina kläder.

  Du förresten vad kostade dendär skjortan du har på dej eller var det en present?

 4. Mr Cool

  Nej, jag vill inte förknippas med uteliggare. Sättet att klä sig återspeglar en människas bildning och kultur brukar man ju säga. När man bl.a. söker jobb har klädseln (och utseendet) en central roll för möjligheten till anställning. Likaså om man går på någons fest, bröllopp etc. så bör man klä sig därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.