Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Riktig äkta härproducerad middag

Man känner sig tillfredsställd med att veta att 95 % av ingredienserna till måltiden kommer från egna gården. Köttfärsen till köttbullarna är uppfödd på gården där även kalven är född. Kalven som under sig livstid fått gå lös i hagen med ligghall full av halm och käka ensilage som även han har en del i den naturgödsel som spridits på vallen .Potatisen som också odlats på gården ,samma sort som alltid odlats sedan kanske 100 år av tidigare generationer där en del alltid sparats till nästa års utsäde.Grönsakerna till middagen i detta fall Broccoli är också odlat på våra åkrar utan gift. Det enda som inte kom från gården var i denna middag kryddorna och saltet. Lingonsylten är ju också givetvis plockade bakom husknuten. Man känner sig rik på landsbygden ingen stress men heller inga lyxresor eller höga inkomster som måste spenderas på lyxartiklar. Men livet i är ju olika och människorna i staden betalar för sina nöjen medan vi har arbetet med odling och våra kära djur.Många undrar nog hur vi kan slakta och äta våra djur, men detta har gjorts i många tusen år och att slakta ett djur man vet haft det bra och inte behövts transporteras långa sträckor går bra. Givetvis känner man alltid ett vemod men man vet också att djuret inte lider vid slakten,det är över på nån millisekund .

Detta mina kära vänner är klimatsmart ,inga förpackningar inga transporter , och inga biltransporter till och från jobbet max 300 mil per år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.