Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Klimatdebatten BLÄÄÄÄ

Orkar inte med miljödebatten vad gäller växthusgaser,det är mycket enklare med giftutsläpp som syns och luktar. Växthusdebatten rör nåt som inte luktar eller syns,markörerna sägs vara glaciärers tillbakadragande i form av vatten som höjer haven.Detta har de iockförsig gjort i många årtusende, ända sen sista istiden faktiskt.Haven har höjts 130 meter säger forskare,kanske är det så? Och smältande inlandsis har också smält konstant sen sista istiden, finns ju inget som säger att detta skulle stanna upp utan utsläpp av växthusgaser heller. Kanske har avsmältningen accelererat med hjälp av utsläppen, detta säger då åtminstone vissa forskares klimatmodeller .Men så finns det då de som kan med övertygande bevis för en lekman säga att så är det inte utan naturliga svängningar och att vi går mot en ny istid. Vem man ska lita vet jag inte,har lyssnat på båda sidor och för närvarande lutar det mot istiden. Det som gör mig mest frustrerad är att de fanatiker som håller på den ”varma” sidan inte kan ta en saklig diskussion och inte ens lyssna på motargumenten . Men det finns ett större mål för många av dessa som jag kallar fanatiker ,den ena biten är de som känner att här har i chansen att rädda tamdjuren för de fiser sönder vår planet. En diskussion med dessa är som att köra huvudet i sanden, om man tex säger att djuren inte kan använda 16 000 liter vatten för att producera 1 kg kött finns inte ens möjlighet att man kan försöka förklara att så inte är fallet . Att de tror att det är bättre att odla bönor och soja i norrland i stor skala går inte att avfärda ,de lyssnar inte på att det INTE går att odla soja i Norrland.Jag har provat detta ett otal gånger utan att få igång ens en motreaktion mot det jag säger. Jag respekterar de som tycker att vi ska äta grönt men försök inte med nån förtäckt agenda som tex växthusdebatten för att påverka andra när det i själva verket är våra djurproducerande bönders produkter det gäller. Sen håller jag med om att djur ska födas upp på framförallt gräs och och inte soja som skövlar regnskogar och utarmar jordar på andra sidan jordklotet. Djuren har det bäst på frodiga mångåriga vallbeten som tar upp den koldioxid vi släpper ut via sina djupgående rötter. Och köttet får bäst smak av detta också. Tittade på ett intressant program från Norge som handlade om en smältande glaciär som forskare från flera länder forskat vid. Dessa forskare använde denna glaciär som ett exempel vad som händer och hur isens tillbakadragande tilltar .Men här gick det lite snett för efter några års forskning började man hitta mänskliga lämningar av människor i form av pilar och fångstanordningar nedstuckna i marken och då i en glaciär som enligt forskarna funnits sen istiden. Lämningarna visade sig härröra från en varm period för ca 3000 år sen. Märkligt kan tyckas när etablerade forskare tidigare sagt att detta är is från istiden. Jag känner mig ännu mer vilsen, men trots detta så måste vi hushålla med våra naturresurser och fossila utsläpp.Politikernas roll i detta kommer vi till när jag får lust att skriva igen ,nu blir det egenproducerad mat från vår självhushållning, gödslade grönsaker med dynga från egna djur . Och egen uppfödd kalkonfärs ej inpackade i massa plast och kartong. Allt för att minimera vår familjs klimatavtryck . God Middag Gott Folk !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.