Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Flytta basindustrin utomlands.

Vi jagar klimatmålen med att stänga ner vår egen basindustri så denna flyttar utomlands och skitar ner vår globala värld där istället bara för vi ska nå våra mål. Spel för gallerierna med andra ord !!
För att strypa koldioxidutsläppen från basindustrin vill regering införa lagändringen som ger regeringen rätt att lagpröva verksamheter som strider mot svenska klimatmål. I praktik kommer regeringen att vara tvungen att stoppa nya investeringar i basindustrin som strider med klimatmålen. Tillämpning av lagen riskerar att döda basindustrin i Sverige och tvinga utflykt av produktionen till andra länder. Alternativt kommer skattebetalarna bekosta ombyggnation av basindustrin från grunden med nya (dyra) tekniker som måste uppfinnas, utvecklas och implementeras inom 10 år. Projektet tycks överdimensionerad lilla Sverige.

Exempel på kriget mot basindustrin, Preems plan på att utbygga raffinaderiet på Västkusten: På fredag (2019 05 24) kan Preem få klartecken att gå vidare med utbyggnaden av raffinaderiet som fördubblar utsläppet av koldioxid efter överklagat dom från Mark- och miljödomstolen. Preem vill utöka sin produktion av bensin och diesel med lägre svavelhalt, en investering på runt 15 miljarder kronor. Utsläppen av koldioxidekvivalenter planeras öka från 1,7 miljoner ton till 3,4 miljoner ton/år.

Med Isabella Lövins lagändring kommer en av Sveriges största industriprojekt stoppas och investering på 15 miljarder kronor uttebli. Signalen till investerare är klar, Sverige håller på att avindustrialiseras med hjälp av klimatlagar, kom inte hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.