Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

EU samarbete och Coronavirus

Ja nu ser vi vad EU samarbetet var värt , alla länder håller på sitt.Italien är det värst drabbade europeiska landet men har haft problem med att få hjälp av sina EU-grannar. Men coronaviruset har snabbt förvandlat Europa till en kontinent där det tidvis varit varje land för sig självt. Gränser har stängts även mellan EU-länder.EU-länderna glömde allt om solidaritet, vägrade gemensamma räddningsaktioner men gödde i hemlighet – och mot reglerna – sina egna banker och pekade finger åt de först och värst drabbade för deras slarv och allmänna oduglighet. Swexit NU !!!

 

Italien bad om hjälp.De bad alla länder i den union de sedan länge är med i att skicka andningsmasker och respiratorer. Inget EU-land svarade. Kina – den aspirerande stormakten – hörsammade däremot italienarna. Tyskland och Frankrike införde istället exportförbud på sjukvårdsmaterial.Unionen hade lovat fri rörlighet för tjänster och varor. För fredens skull, för de svåra tiderna.

De löftena visade sig inte mycket värda.

I kris visade sig EU inte fungera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.