Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Klimat åtgärder

Sanningen är den att det i dag inte existerar något energislag som kan ersätta de fossila bränslena – i synnerhet inte utan att ytterligare föröda de spillror av oförstörd natur som ännu återstår – och att få experter gör bedömningen att det är ett förhållande som kommer ändras snart. Så länge miljörörelsen vägrar ta till sig denna insikt, är den faktiskt knappast i position att klandra dem som förnekar existensen av något som helst klimatproblem.

2 kommentarer

 1. Brorson

  I min kommentar till ditt inlägg ”Lousiana sjunker ner i havet fortare än havet stiger” har jag skrivit bl.a. att Sverige har landhöjning i norr och landsänkning i söder. Jag har anmärkt på att media, inte minst SVT negligerar landsänkningen och påstår (ljuger) att havet stiger – och skyller på koldioxiden. Det är förvisso sant att ett ämne utvidgas vid uppvärmning och därför finns spekulationer att världshaven ökar i volym och därför stiger. Men det är i så fall marginellt, några millimeter. Du besvarade emellertid min kommentar med följande:

  ”Det är klart haven stiger när isen smälter ,havet har stigit 130 meter sen senaste istiden och sen dess har isen smält så varför skulle den sluta smälta nu?”

  Du bortser från att vatten i såväl fast som flytande form pressar ner underlaget, som detsamma vilar på, oavsett land eller havsbotten. Eftersom jordens massa är konstant, bidrar även ökad vattenmängd till landhöjning, där trycket på underlaget har minskat. Exakt hur det här har påverkat förhållandet mellan landhöjning och landsänkning är inte utforskat. Men vi vet säkert att Sydsverige sjunker och att detta inte alls har upphört, när avsmältningen av inlandsisen upphördeför c:a 10.000 år sedan, utan har pågått hela tiden sedan dess.

 2. Brorson

  ”Sanningen är den att det i dag inte existerar något energislag som kan ersätta de fossila bränslena – ”

  Kärnkraften kan ersätta de fossila bränslena till en viss gräns, men inte helt och hållet. Tyvärr finns kärnkaftanhängare, som är lika naiva som vindkraftanhängarna. Det torde visserligen vara tekniskt möjligt att konstruera kärnkraftverk, som är så små så att de ryms under motorhuven på en personbil, men hur löser man säkerhetsproblemen? Så lättåtkomligt kärnbränsle torde vara varje terrorists önskedröm.

  Sverige (och världen) behöver ny kärnkraft, men vi som tycker detta kommer inte att kunna övertyga motståndarna och de tveksamma med fantasier och utopier, som bortser från säkerhetsproblemen.

  Regeringens politik, med en kraftig ökning av elförbrukningen – rena slöseriet jämfört med miljörörelsens ursprungliga mål, är förödande för miljö och natur – och för planetens överlevnad om samma politik genomförs globalt. MP:s s.k. klimatpolitik är rena knäfallet för bildindustrin – som alltså har lyckats göra MP till sina stormtrupper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.