Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Havsnivåer

Havet har ju inte höjts så mycket de senaste åren ,isen har smält sedan sista istiden och kommer så att göra till det är dags för nästa

4 kommentarer

 1. Brorson

  Frågan är om hela FN kan ha fel. Nästa fråga är om svenska medier rapporterar korrekt vad FN har kommit fram till. Svaren är att FN har haft fel många gånger och att svenska medier utesluter reservationer och tveksamheter i de ursprungliga texterna.

  Det stämmer nog att havsnivån, sett över flera tusen år, har stigit sedan senaste istiden. Men det finns också tydliga tecken i både det skriftliga och arkeologiska materialet att värmeperioder har växlat med köldperioder, med en varaktighet på 500 – 600 år för varje period med ett köldmaximum under den senaste köldperioden under 1600-talet, när man höll marknader på Temsens is mitt i London och den svenska hären gick över isen mellan de danska öarna. Då växte glaciärerna och magasinerade mycket vatten i form av is.

  Med samma växlingar mellan värme- och köldperioder som i det förgångna borde vi n stå i början av en ny värmeperiod. Om så verkligen är fallet vet ”vi” först om 100 år. Men det är inte bara glaciärer på land som smälter och fyller på havsvattnet, vars nivå därmed borde stiga några millimeter, utan också havsis som smälter. Vilket borde leda till att havsnivån sjunker, eftersom flytande vatten har mindre volym än is.

  Fråga Löfvén, för han har två – enligt hans egen mening – säkra källor, som han kan lita på, nämligen Lilla Greta och Store Per ( Bolund). Medlemmar i den terrorist-stödjande. e organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet har utnämnt Greta till profet, d.v.s. en person, som tar emot uppenbarelser med gudomliga sanningar direkt från Gud – som hotar att straffa mänskligheten för dess klimatsynder.

  Väntar kanske en ny syndaflod, om vi inte springer och köper nya – skattesubventionerade – elbilar? Det är ju hur tydligt som helst att Bolund går bilindustrins och bilismens ärenden. med sin skrämselpropaganda om gudomliga straff för våra klimatsynder.

  Kanske stämmer det gamla talesättet ”Över klimatet råder endast Gud”? Och klimathysterin liknar ju alltmer en religion.

 2. tjalle (inläggsförfattare)

  Det är klart att vi skitar ner i atmosfären. Du skriver att inte hela FN har fel. De vet inget ,deras uppgift är att sammanställa fakta från forskare. De forskare de anlitat ,sen finns det också seriösa forskare som kommer fram till andra resultat. Men de forskarna är inte PK i hysterin

  • Brorson

   Jag frågade om hela FN kan ha fel. Och besvarade min egen fråga med att FN har haft fel många gånger, dock utan att direkt besvara frågan om FN har haft fel i det här fallet också. Jag ifrågasatte också om svenska medier har återgivit FN:s ståndpunkter korrekt. Jag har inte förnekat att människor skitar ner i atmosfären. Men koldioxiden är en ren gas, som alltså inte skitar ner i atmosfären. Emellertid är den koldioxid som släpps ut i stora städer uppblandad med sot. ocj andra ämnen som kan kallas skit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.