Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Vem bär ansvaret för vindkraftens prisinverkan på fastigheter

Vid planerat vinkraftsbygge blir en fastighet som ska säljas värdelös samma dag som beslut fattats för vindkraftsbygge i närheten. Och bankerna beviljar inte lån till intressenter av fastigheten. Nån måste i framtiden kompensera de fastighetsägare som blir drabbade. Det är ju mycket möjligt att det vare sig påverkar boende ljudmässigt eller utsiktsmässigt men det drar ju för den del ändå ner priset på fastigheten. Detta kan tyvärr ruinera människor som har belånade hus som på grund av tex åldersskäl inte orkar med ett hus längre, eller av andra orsaker måste flytta.

3 kommentarer

  1. Jonsson

    Tror jag kan svaret: husägaren?
    Snurrorna har en livstid på cirka 20 år? Privata markägare som (i alla fall tidigare) skrivit avtal/ upplåtit mark för underverken, får bekosta bortforsling av det miljöfarliga skrotet.

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Nej de behöver inte ta bort skrotet, enligt avtal ska ägaren ta bort skrotet. MEN, vem vet vad som händer om inte företaget finns kvar. Sen menade jag inte fastigheten som snurran står på .Prisfallet är alla fastigheter som finns i det direkta närområdet

  2. Jonsson

    Ja, det förstod jag. Det är väl att betrakta som ett industriområde då en vindkraftspark växer upp nära en tidigare etablerad bostadsbebyggelse.
    Tågbanan som är på gång inverkar också på närliggande privata fastigheter och då erbjuds bullerskydd, t ex fönsterglas. Hus ett stenkast från snabbtåget blir lika värdelösa.
    De där snurrorna kanske inte alltid sätts upp där det blåser mest heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.