Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Ökade utsläpp

Ja nu kan vi se vad MP och andra kärnkraftsmotståndare skapat . De ville skrota kärnkraften men nu kom kriget i Ukraina och vi ökar istället utsläppen med fossil användning.Så bygg mer kärnkraft för klimatets skull .

2 kommentarer

  1. brorson

    En bil (årsmodell 2016. bensin) som jag har funderat på att köpa, har efter införandet av reduktionsplikten fått ökad bränsleförbrukning med 4 % samt ökade utsläpp av CO2 med 7 %. Regeringen ägnar sig åt ren magi. om den tror att det är skillnad mellan olika CO2-molekyler, beroende på från vilka bränslen de kommer. Dessutom blåljuger regeringen, när de kallar de prishöjningar, som reduktionsplikten har lett till, för Putin-priser. Och nu gör regeringen samma sak, som diktaturer brukar göra, försöker avleda kritiken mot interna problem till att måla upp yttre hotbilder. Kommer Nato-medlemskapet att förhindra en upprepning av påsk-kravallerna?

    Den nya Myndigheten för psykologiskt försvar, som inrättades den 1 januari 2022 och lyder under Morgan Johanssons departement, ska nu enligt egen uppgift förhindra att valresultatet i det kommande riksdagsvalet påverkas av ”desinformation”. Skillnaden mellan Sverige och de länder (Ryssland, Ungern och Polen), som svenska sossar brukar kritisera för regeringskontroll över opinionsbildningen, krymper. Regeringen skyller Turkiets motstånd mot svensk Nato-anslutning på att president Erdogan har inrikespolitiska problem, som ka leda till att han förlorar nästa val.

    Utsläppen ökar alltså när utsläppen skulle minska.

  2. tjalle (inläggsförfattare)

    Finns bara 2 kraftkällor som kan producera kontinuerligt och är rena , vattenkraft och kärnkraft. Ett av flera argumenten för länge sen för att lägga ner kärnkraften var att brytning av skiffer där uranet finns skapade så stora sår i naturen håller inte idag. För här finns också mineralerna till batterier men då går det ju bra att bryta tydligen. Men inte ens detta vill MP då de vill stoppa gruvbrytning. Trots att de går i bräschen för elbilar. Men de vill ju även stoppa skogsavverkningar trots att de vill ha biobränsle och bygga hus av trä. De betraktar jordbruket som miljöfarlig verksamhet ,trots att de vill ha mat.Vi hastar fram ett eldrivet samhälle vilket inte är fel men vi går för fort fram. Det mesta vad gäller elbilar, solceller och vindkraft tillverkas i Kina vilka då måste bygga ut kolkraften i snabb takt.Detta innebär att koldioxidutsläppen ökar i sällan skådat slag. Hade vi gjort detta i en lungare takt och producerat inhemskt med miljövänlig produktion så hade vi minskat utsläppen. Sen verkar de tro att det hänger på lilla Svedala att klara världsliga mål ,det kan de fetglömma . två av de största kolkraftverken i Kina släpper varje år ut mer an hela Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.