Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Ja hur bra är det med fossilfritt stål

Projektet H2 Green Steel, som beräknas ge 1 500 arbetstillfällen, kommer att behöva lika mycket el som hela Skåne län som har 1,4 miljoner invånare och 600 000 arbetstillfällen. Projektet Hybrit som drivs av Vattenfall, LKAB och SSAB, och som mer passande borde kallas Hybris, kräver lika mycket el som förbrukas av Danmark. El som ska produceras genom att stora naturområden tas i anspråk och med hjälp av begränsade mineralresurser, vars utvinning är skadlig för arter, miljö och klimat.Stålindustrin planerar inte bara att elektrifiera sin produktion, utan också att fördubbla den. Om alla industrier följer detta exempel arbetar vi oss alltså upp mot en konsumtion som motsvarar åtta jordklot. Parollen tycks vara: Ska det gå åt helvete kan det lika gärna ske till musik. OCH MP står och klappar händerna för fossilfritt stål.

En kommentar

  1. Leif

    Men nu ska ni ju bygga massor av kärnkraftverk för att förse resten av Europa med el, så varför inte bygga några till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.