Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Världens bränder minskar ,trots att vissa säger annat

Trots rapporter om kraftiga bränder runt om i världen, har jordens areal av bränd mark minskat med nästan en fjärdedel sedan 1998. Det visar en studie i Science.
Forskarna har analyserat global satellitdata mellan åren 1998 och 2015, och sett att den kraftigaste minskningen av bränd mark har skett på Sydamerikas och Afrikas savanner. Men även på Asiens stäpper har bränderna minskat. Bränderna är både färre till antalet och mindre till ytan nu, än för 18 år sedan. Varför får detta så liten uppmärksamhet i dagens press. Antagligen för denna är styrd av starka krafter som viftar mer klimatkortet. Koldioxiden påverkar givetvis vår miljö men viktigt att visa positiva saker också.Annars är risken stor att trovärdigheten försvinner. Några har försökt påvisa krisen med att Isbjörnar minskar vilket också är fel ,de är idag fler än på 90-talet. Även döda i naturkatastrofer minskar. Håll er till sanningen.

2 kommentarer

 1. Leif

  Klassisk tro på mig men ingen annan. Är du sjuk i huvudet?

  Om du hade något att komma med skulle det funnits länkar till det du säger. Såklart har du inte nåt sånt, klarar du inte en sån enkel uppgift??

  Smyghailade idioter!!

  • tjalle (inläggsförfattare)

   Varför så negativ L:G
   På Svalbard där isbjörnspopulationen studerats sedan 1980-talet ser Jon Aars och hans kollegor att isbjörnarna stadigt ökat i antal, Klimatförändringens issmältning kan till och med gynna isbjörnar där isen tidigare varit för tjock för att säljakt ska vara möjlig, säger han.
   Perioden 1921-1930 var genomsnittligt antal döda i väderrelaterade katastrofer 247 per en miljon invånare. Motsvarande siffra för perioden 2011-2018 var två per en miljon invånare. Det sista året då fler än en miljon människor dog i naturkatastrofer var 1965.

   https://www.gp.se/ledare/aldrig-har-s%C3%A5-f%C3%A5-d%C3%B6tt-i-naturkatastrofer-som-nu-1.56584581

   Hur har då beståndet av isbjörn faktiskt utvecklats? På 1960-talet fanns det troligen omkring 5 000 isbjörnar på jordklotet. 40 år senare är de enligt World Concervation Union (IUCN) fem gånger så många, 22 000-25 000, tack vare minskad jakt. Dessa isbjörnar lever i 20 avgränsade populationer. Två av dessa växer, de flesta är stabila och två minskar. De minskande isbjörnspopulationerna finns i områden som har blivit kallare under de senaste 50 åren. De två populationerna som faktiskt växer lever i områden som har blivit varmare. En av de minskande populationerna är den välstuderade i västra Hudson Bay i Canada, som minskade från 1 200 isbjörnar år 1987 till färre än 950 år 2004, enligt en artikel i Daily Telegraph. Men tidigt på 1980-talet var denna population bara 500 isbjörnar. Den har alltså fördubblats på 20 år. Ökning eller minskning beror alltså på när man börjar räkna. Nuvarande minskning av denna population beror på att jägare skjuter 49 isbjörnar om året i västra Hudson Bay-området. Under de 17 åren från 1987 till 2004 sköts 833 isbjörnar i detta område av jägare, enligt en artikel i Aftenposten. Utan denna jakt skulle alltså även denna population ha ökat. IUCN (the World Conservation Union) rekommenderar också reglering av jakten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.